Site Rengi

DOLAR 32,5650
EURO 34,9596
ALTIN 2.447,87
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

CHP’li Çakırözer’den Otizmli Yüzme Şampiyonu Dila Dinç’e Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Okullar Arası Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanan otizmli Deniz Dila Dinç ve ailesinin evinde ziyaret ederek, hem Deniz Dila Dinç’i tebrik etti, hem de ailesine emekleri teşekkürlerini iletti.

Haberötesi Haber Ajansı Haber Müdürü Saâdet Yörükçü’nün de tâkip ettiği ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Çakırözer, otizmli çocukların eğitim imkanlarının arttırılarak, otizmli çocuklar için Eskişehir’de yaşam merkezleri açılması çağrısında bulundu. 

 

“Âilesine teşekkür etti”

CHP’li Çakırözer Okullar Arası Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanan otizmli Deniz Dila Dinç’i evinde ziyaret ederek, hem onu hem de ailesini tebrik etti. Çocuğuyla yakından ilgilenebilmek için Türkiye Denizcilik İşletmeleri Denizyolları İşletmesi'nin (TDİ) ilk ve tek kadın kaptanı görevinden istifa eden anne Sedef Esra Ulutürk Dinç'e de teşekkürlerini ileten Çakırözer, “Geleceğimiz yavrularımız bizlerin en kıymetlileri. Deniz Dila için büyük emekler veren sizleri yürekten kutluyorum. Sizin emeğiniz her şeyin üstünde ve herkese örnek” dedi. 

 

“Eğitim imkânları artırılmalı”

Deniz Dila Dinç ve Anne Esra Dinç ile sohbet eden Çakırözer, Dinç’in yaşadığı sıkıntıları dinledi. Otizmli çocukların eğitim imkanlarının arttırılması çağrısında bulunan Çakırözer, “Yavrularımızın iyi eğitim almaları hepimiz için çok önemli. Özellikle otizmli yavrularımızın okullarda nasıl sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz. Onlarım eğitimlerinin daha rahat koşullarda sağlanması için bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Otizmli çocuklarımız için okullarda daha fazla sınıf açılmalıdır” dedi. 

 

“Otizm Yaşam Merkezleri Açıldı”

 Çakırözer, Türkiye’nin değişik illerinde yapılan ve yapımına devam edilen Otizm Yaşam Merkezleri’nin Eskişehir’de de kurulması yönünde hem yerel yönetimlere hem de hükümete çağrıda bulunarak, “ Sadece Eskişehir'de yüzlerce otistik çocuğumuzun olduğu biliniyor. Bu çocukların önemli bir bölümü ailelerinin durumu kabullenmek istemediği için evden dışarı çıkarılamıyor. Otizmli bireyler ve aileleri yalnız kalmaktadır. Bu Yaşam Merkezleri Eskişehir’imizde de bir an önce faaliyete geçirilmelidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.