Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 35,1896
ALTIN 2.244,69
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
14°C
Parçalı Bulutlu
Sal 9°C
Çar 9°C
Per 7°C
Cum 9°C

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık’tan ‘2 Eylül’ Mesajı

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık’tan ‘2 Eylül’ Mesajı
01.09.2020
A+
A-

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık ‘2 Eylül Eskişehir’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’ dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Çifteler Belediye Başkanı Bıyık yayınladığı mesajda: “Kurtuluş mücadelesinin şanlı tarihine tanıklık etmiş olan Eskişehir’imizin Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz ve 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muhaberesinin kazanılmasının ardından 2 Eylül 1922’de Eskişehir düşman işgalinden kurtuldu.

Eskişehir kurtuluş savaşının önemli kilit noktalarından biri olmasından dolayı maddi ve manevi olarak çok yıpranmıştır. Virane şehir haline gelen Eskişehirimiz yöneticiler ve halkımızla birlikte yeniden ayağa kalkmak için canla başla mücadele etmiştir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Mutasarrıflık Dairesi’nde yaptığı konuşmada Kurtuluş Savaşında büyük acılar çeken Eskişehir halkımızın gösterdiği özveriyi taktirdirle karşıladığını açıklamıştır. Bu nedenle Atamız kentin imarıyla yakından ilgilenmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Eskişehir’i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Milli mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve büyük cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır.” sözleri Eskişehir halkımızın verdiği şanlı mücadeleyi ortaya koymaktadır.
Eskişehir halkı vatanseverdir, milliyetçidir. Bağımsızlığımız uğruna destanlar yazan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, tüm Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuşunu kutluyor, Eskişehirli hemşehrilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.