Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Çifteler’de Gerginlik

15.08.2019
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Kadir Bıyık'ın 8 oy farkla kazandığı Çifteler'de Cumhurriyet Halk Partisi Adayı Zehra Konakçı'nın itirazı üzerine oyların yeniden sayildığı esnada Adliye binasında sözlü tartışma yaşandı.
Çifteler Adliyesine gelen CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt iddialara göre sayım işlemi esnasında seçim kurulu üyelerinin bulunduğu odaya girip kapıyı kapatması üzerine Cumhur Ittifaki MHP adayı Kadir Bıyık'ın avukatı Av. Serhat Yener o anları videoya kaydetmek istedi. Bunun üzerine CHP'li Mv. Süllü'nün bu durumu fark etmesi üzerine hakaretler ve hem kadına hem milletvekiline yakışmayacak hakaret ve tehditlerle Av.Yener'in üstüne yürüdü. Yener'in sosyal medya paylaşımında belirttiği üzere Jüllü Yener'e, 'videoları silmesini, silmediği takdirde onu mahvedeceğini' söyledi.

Daha sonra Jüllü, söylediklerinden geri adım atarak: "Ben mahvederim demedim" diyerek Yener'in üstüne yürümeye devam etti. Kısa süreli gerginlik polislerin ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un araya girmesiyle son buldu. Tartışmanın ardından Yener; o ânları paylaşarak şu ifâdeleri kullandı:
"İtiraz kurulunda oy kullanacak üyeler -devlet memuru üyeler ile Saadet Partisi üyesi- ile fiskos görüntülerini çektiğim CHP milletvekili Jale Nur Süllü, görüntüleri silmemem üzerine, üzerime yürüyerek 'beni mahvedeceğine' dair sözleri sarf etmiş, araya Kazım Kurt girmiştir. Sonuç ne olursa olsun; milletini tehdit eden bir vekile saygım yoktur. Benim için bu saatten sonra milletvekili de değildir, hanımefendi de değildir. Bu saatten sonra başıma bir iş gelir ise sorumlusu Jale Nur Süllü'dür!"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.