Site Rengi

DOLAR 32,4454
EURO 34,7775
ALTIN 2.442,56
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’dan Esnaf İçin Çağrı

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’dan Esnaf İçin Çağrı
17.04.2020
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, bir internet sitesinde yer alan bir kuaför esnafı haberi ile ilgili bir açıklama metni yayınladı. “Salgınla mücadele için alınan tedbirler, vatandaşın geleceğini de güvence altına alacak şekilde, ‘evde kal Türkiye’ çağrısından çok daha fazlasını içermeliydi” diyen Tambova açıklamasında: “Mecliste bulunup, oy kullanmayı bile kendine zul addeden muhalefet milletvekillerinden, böylesi ciddi sorunları gündeme getirmelerini beklemek hayalcilikten öteye gitmeyecektir.” sözleriyle muhalefete de yüklendi. Tambova, ülke ekonomisinin ve sosyal hayatının orta direğini oluşturan esnafın, esnaf kuruluşu temsilcilerinin yapmış olduğu destek çağrılarını dikkate alınmasını ve bir an önce gereği yapılmasını istedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova’nın açıklaması şöyle: “Eskişehir’de bir internet haber sitesinin, şehrimizdeki bir kuaför esnafımızın feryadı ile ilgili haberi; başından beri beni kaygıya ve karamsarlığa düşüren ve bu konunun gündeme alınmasına dair yaptığım çağrıların ne derece haklı olduğunun bir ispatı gibiydi. Ben, haksız çıkmayı umuyor ve hükümetin bu zor günlerde en çok, küçük esnaf, dar gelirli ve emekçiye sahip çıkmasını ümit ediyordum.

Orta direk diye tabir edilen, ekonominin ve sosyal hayatın bel kemiğini oluşturan bu kesim, sayısal olarak da hiç azımsanamayacak kadar önemli bir kitleyi oluşturmaktadır. Kahvehaneler, lokantalar, berber ve kuaförler, tuhafiye, kırtasiye ve daha bir çok iş kolunu sayabiliriz. Bu insanların evde kaldıkları her gün, onları ekonomik olarak biraz daha çıkmaza sürüklemekte ve ne yazık ki, hiç bir destek bulamamaktalar. Şehrimizde de, bu insanların mağduriyetini dile getiren pek fazla siyasetçi olmadığını da üzülerek gözlemliyorum.

Bizim ülkemizde, görüş bildirme kültürü olmadığından ve daha çok ezberci bir zihniyette siyaset yapıldığından, her kesim kendisine ezberletilenleri tekrar etmektedir. Herkes, herkesin evde kalmasını tavsiye ediyor, ancak hayatta kalabilmenin maliyetini ve sonuçlarını dile getirmekten de kaçınıyorlar. İktidarın bu konuda bir çözüm üretmekten uzak olduğunun bilinciyle; mecliste yapılan son oylamada, muhalefetin zafiyetini ve aymazlığını görünce bu ülkeyle ilgili kaygılarımız bir kat daha artmıştır. Mecliste bulunup, oy kullanmayı bile kendine zul addeden muhalefet milletvekillerinden, böylesi ciddi sorunları gündeme getirmelerini beklemek hayalcilikten öteye gitmeyecektir. Ancak, bu konunun çözümüne yönelik; daha önce pek çok esnaf kuruluşu temsilcisinin de yapmış olduğu destek çağrıları dikkate alınmalı ve bir an önce gereği yapılmalıdır.

Salgınla mücadele için alınan tedbirler, vatandaşın geleceğini de güvence altına alacak şekilde, ‘evde kal Türkiye’ çağrısından çok daha fazlasını içermeliydi. Çünkü bu belirsizlik ve çözümsüzlük devam ederse, daha trajik ve yıkıcı olayların yaşanması en büyük endişemizdir. Saygılarımla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.