Site Rengi

DOLAR 32,5614
EURO 34,9619
ALTIN 2.445,78
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

DSP Odunpazarı İlçe Yönetiminden Açıklama!

15.08.2019
A+
A-

Demokratik Sol Parti (DSP) Odunpazarı İlçe Yönetimi adına ortak basın açıklaması yapan parti yönetimi, "Milli Savunma Bakanlığı ve bağlısı iş yerlerinde 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi işçi statüsünde çalışan ve yerel seçimlerde görev alan sivil işçilere seçim sorgulaması ve siyasi fişleme yapıldığı, Eskişehir Milletvekili Sayın Dr. Jale Nur Süllü’nün konu hakkında Milli Savunma Bakanlığı’na vermiş olduğu soru önergesi ve Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımı ile kamu oyuna duyurulmuştur" dedi.

Açıklama şu şekilde devam etti;
"MSB bağlısı iş yerlerinde çalışan işçilerimiz “Askeri Ceza Kanunu” kapsamında “Askeri Şahıs” konumuna konularak yetkililer tarafından suçlu gibi muameleye tabi tutulduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. 
İşçilerin özlük hakları verilirken “4857 Sayılı İş Kanunu’na”, ceza verilirken “Askeri Ceza Kanunu’na” tabi tutmaya çalışan yetkililerin de ne yapmaya çalıştığına bir türlü anlam veremiyoruz. 
Anayasa mahkemesi kararları ve içtihatlarla da sabit olduğu üzere, MSB ve bağlı iş yerlerinde çalışan işçiler 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi işçi statüsünde olduğundan, seçim kurullarında müşahit veya siyasi partilerde görev almalarına yasal bir engel bulunmamaktadır. 
Yasaları yok sayarak haksız ve hukuksuz işlem yürüten Milli Savunma Bakanlığı ve bağlısı işyerleri işçiler üzerinde siyasi baskı yapmaktadır. MSB ve bağlısı işyerleri soruşturmalardan derhal vazgeçmeli ve bu siyasi fişleme çalışmasına son vermelidir. 
Demokratik Sol Parti (DSP) gücünü Haktan, halktan, işçiden, çiftçiden, emekçiden alan bir partidir. Bu hukuksuz uygulamalar karşısında işçilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacak, konunun takipçisi olacaktır. 
Eskişehir Milletvekili Sayın Dr. Jale Nur Süllü’ye bu haksız ve hukuksuz uygulamayı kamuoyuna duyurması ve TBMM gündemine taşıması adına gösterdiği gayretten dolayı DSP Odunpazarı İlçe Yönetimi olarak teşekkür ediyor, bu konuda yaptığı ve yapacağı her türlü çalışmanın destekçisi olacağımızı belirtiyoruz."
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.