Site Rengi

DOLAR 32,5860
EURO 35,0186
ALTIN 2.452,62
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Eczacı Kadınlar Öğrencilerle Buluştu

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin 50'nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir panel düzenlendi. 
Prof. Dr. İhsan Sarıkardaşoğlu Konferans Salonu’nda, Prof. Dr. Nilgün Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Türkiye’nin ilk akıllı eczanesinin sahibi Eczacı Nuran Koca, “İlaç Dedektifleri Projesi” üyesi Eczacı Fidan Cabaradagide ve hemeopati konusunda çalışmalar yapan Eczacı Dilek Moğol katıldı. Tek oturum şeklinde gerçekleşen panelde konuşmacılar, eczacılık mesleği, bu meslekte karşılaştıkları zorluklar ve dâhil oldukları projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yusuf Öztürk, yeni bir gelenek başlatarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, her 8 Mart günü kariyer yapmış kadın eczacı mezunlarını öğrencilerle buluşturmak istediklerini belirtti. Öztürk, "Kariyerden kastım akademik kariyer değil. Benim için önemli olan hayat kariyeri. Çünkü eğitimin amacı insanları hayata hazırlamaktır. Ancak bizler sizlere hayatın içinden kesitler sunmakta zorlanıyoruz. Hayat ve eğitimin farklı tempolarda koşan koşucular olması, size tam anlamıyla bazı şeyleri anlatmamıza engel olabiliyor. En azından sizlere hayattan bir kesit sunabilirsek ve kendi içimizden başarılı kadın eczacıları sizinle buluşturabilirsek iyi bir iş yaparız diye düşünüyorum. Eğer kadınlar toplumda gereken yeri kazanamazsa toplum değerini yitirir. Ben bu düşünceleri taşıyorum ve her platformda kadına saygının eksik edilmemesini, kadına yönelik şiddetin sona ermesini istiyorum” dedi.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından panelistlere çiçek verilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.