Site Rengi

DOLAR 32,4620
EURO 34,6892
ALTIN 2.434,88
BIST 9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Eğitim-Bir-Sen’den Pakistan’da Yetimhâne Ziyareti

15.08.2019
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, beraberindeki 20 ilin şube başkanları ve İHH Genel Yönetimi ile birlikte Pakistan'da bulunan yetim çocuklarla bir araya geldi. Yıldırım, Haripur'da 624 erkek, Sargodha'da 191 kız, Rara 'da 167 erkek, Skardu'da 96 erkek, Rumi'de 22 erkek, Muzzafargarh'da 96 erkek ve MSAL'da 25 kız yurtlarında kalan toplamda 1221 yetim çocuğa İHH'nın Sargodha, Keşmir ve Haripur'da organize ettiği yetimlerle buluşma programına katıldı.

Yıldırım: “Yetimler, insanlık ailesinin sorumlu birer bireyi olmamız dolayısıyla bize verilmiş bir sorumluluktur, onlar bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur” dedi.

Yıldırım: Ümmet adına mutluyum

Eğitim-Bir-Sen ve İHH’nın paydaşı olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin 6. yılına girdiğini hatırlatan Yıldırım, Türkiye’deki çocukların harçlıklarından biriktirdikleri yardımlarla, kardeş olarak belirledikleri sınıflardaki yetimlere yardım ettiğini kaydetti.

Yıldırım: “Yetimhaneleri yerinde incelerken İHH'nın buradaki çalışmalarını ve başardıklarına  hayran olmamak mümkün değil. Binlerce yetim için çalışıyorlar. Ciddi bir emek var. Zor şartlarda kurulan yetimhaneler, kolejler, sosyal etkinlik ve spor ortamları ümmetin yetimleri için ciddi bir imkân. Ümmet adına mutlu oldum. Türkiye hayranı kardeş ülke Pakistan ile her geçen gün iyileşen ilişkilerimizi bu ziyaretimizle daha iyi noktalara taşıma gayretindeyiz.”

Yıldırım, Eğitim-Bir-Sen’in nerede ihtiyaç varsa oraya yardım elini uzatmaya çalıştığını, emek örgütlerinin işlevinin sadece üyelerinin temel hak ve özgürlüklerini artırmak olmadığını, toplumsal sorumluluk anlamında da öncülük etmeleri gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.