Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Emeklilik Bekleyenlere Müjde!

15.08.2019
A+
A-

Kendi nam ve hesabına çalışan Bağ-Kur sigortalılarının için Ziraat Bankası ile SGK arasında kredi kullanım anlaşması yapıldı.

SGK’ya birikmiş prim, askerlik veya doğum borçlanması yapmak suretiyle emekliliği hak eden ancak borçlarını ödeme imkanı bulunmayan kişilere, uygun koşullarda kredi kullandırılması için SGK ve T.C. Ziraat Bankası arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol sonrası Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü açıklamalarda bulundu.

“Emekli olma imkanı getirildi”

Ünlü yapmış olduğu açıklamada, "Banka ile yapılan protokol ile 4(B) kapsamında olup, sigorta prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkar ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkanı getirilmiştir. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılarımız başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapacaklar, Kurumdan alacakları sigorta prim borcunu peşin ödemesi halinde emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine müracaat edeceklerdir. Kredi kullanarak sigorta prim borcunu ödeyen sigortalılarımıza emekli aylıkları bağlanacak olup, sigortalımızın bankadan kullanmış olduğu kredi borcu emekli aylığından taksitler halinde tahsil edilecektir. Sigortalılar, 01 Mart 2018 tarihinden 31 Mayıs 2018 tarihine kadar bankadan aylık 1,28 faiz oranı ile 48 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir. Başvuruda bulunan sigortalılarımızın kriterlerine ilişkin geçmiş sorgulanması da yapılmayacaktır. Tüm emekliliği bekleyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.