Site Rengi

DOLAR 32,4736
EURO 34,7873
ALTIN 2.440,57
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Emir Kır Tekrar Belediye Başkanı!

15.08.2019
A+
A-

Dün Belçika'da yerel seçimler yapıldı. Seçim sonuçlarına göre; 100'den fazla Türk kökenli adaydan 27'si belediye meclislerine girmeye hak kazanırken, Emir Kır Brüksel'in Saint-Josse belediye başkanlığına yeniden seçildi.1968 yılında Belçika'da dünyaya gelen Kır, Afyon Emirdağlı bir âilenin çocuğu. Brüksel Serbest Üniversitesi'nde siyaset okuduktan sonra 2000'de Saint Josse Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı oldu. Milletvekilliği için aday olarak, 2004'te Türk kökenli bir Bakan olarak hükümete girme başarısını gösterdi. 2012'de Saint-Josse Belediye Başkanlığı'na seçilen Kır, dün yapılan seçimlerde tekrar belediye başkanı seçildi.

Emir Kır'la birlikte; Brüksel'in ikinci büyük belediyesi Schaerbeek'de Sadık Köksal 2 bin 177 oy ile belediye başkanından sonraki en yüksek oyu alırken, Köksal'ın yanı sıra Mehmet Bilge, Emel Doğancan Kotaoğlu, Emel Köse, Yusuf Yıldız, Hasan Koyuncu, Emin Özkara, İbrahim Dönmez, Döne Sönmez ve Mehmet Bilge de farklı partilerin listelerinden seçilen adaylar arasında yer aldı. Bu arada, Köksal'ın belediye başkanlığı yardımcılığına devam etmesi bekleniyor.

Geçen 6 yıl boyunca Brüksel'in en küçük belediyesi Saint-Joss'un belediye başkanlığını yürüten Emir Kır da tekrar belediye başkanlığına seçilerek önemli bir başarıya imza attı. Buna göre, Saint-Joss'ta biri başkan olmak üzere 8 Türk kökenli belediye meclisine seçildi. Brüksel Merkez Belediyesinde Sosyalist Parti listesinden aday olan Şevket Temiz de seçilen Türk kökenli adaylardan. Brüksel'in Evere Belediyesi Meclis üyelikleri için aday olan Ali İnce ve Belma Tek de seçilenler arasında bulunuyor.

Flaman Hristiyan Demokratlar (CD&V) partisi listesinden Gent kentinde seçime katılan Veli Yüksel, belediye meclisine girmeye hak kazandı. Anvers kentinde seçimlere Yeşiller Partisi listesinden katılan Meryem Almacı, 8 bin 414 oy toplayarak önemli bir başarıya imza attı ve belediye meclisine seçilen adaylar arasına girdi. Aynı kentten Güler Turan da parti listesinde kendine yer bularak seçildi. Başkente bağlı Anderlecht belediyesinde de Abdurrahman Kaya, Mustafa Ulusoy ve Mustafa Yaman belediye meclisine girmeye hak kazandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.