Site Rengi

DOLAR 32,4374
EURO 34,8362
ALTIN 2.447,29
BIST 9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Engelliler İçin Ortak Çalışma Kararı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Tuhafiyeciler Odası ile Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi arasında, engellilerin el becerilerini geliştirmek, topluma kazandırmak ve ekonomik gelir elde etmelerini sağlamak için kurslar açılması kararlaştırıldı.
Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen ve Başkan Vekili Rıdvan Sert, Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen'e makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyarette, engelliler için ortak projeler müzakere edilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şen konuyla ilgili yaptığı konuşmada, ''Hepimiz bir engelli adayız. Eskişehir'de engelliler için oda olarak düşüncelerimiz ve projelerimiz var. Eskişehir'de engelliler için çeşitli kurslar açmayı düşünüyoruz. Örneğin, engellilerin el becerilerini geliştirmek, engellileri topluma kazandırmak ve engellilerin ekonomik gelir elde etmesi için çeşitli dallarda oda olarak kurslar açmayı düşünüyoruz. Bu kurslar sonunda da engellilere sertifika vermeyi planlıyoruz. Bunlar engelliler için düşündüğümüz önemli projelerimizdir. Bu projeleri Başkan Cafer Eşen ile karşılıklı görüştük ve ortak projeler geliştirdik. İnşallah ilerleyen günlerde bu projelerimizi hayata geçireceğiz'' şeklinde konuştu.

Engelliler için ayrılan yere aracını park edenlere ceza için polise teşekkür
Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen ise, ''Başkan Şen'in engelliler için belirttiği ve destek verdiği projeleri uygun gördük ve projeler konusunda ortak görüşte birleştik ve memnun olduk. Derneğimiz kamu yararına uygun çalışan bir dernektir. Amacımız; engellileri savunmak, engellileri topluma kazandırmak, el becerilerini geliştirmektir. Ayrıca sürücülerimiz ve şoförlerimiz şehir içlerinde engelliler için ayrılan park yerlerine park etmesinler. Şayet şehir içinde engelliler için ayrılan park yerlerine sürücüler ve şoförler park ederse, engelli bireylerimiz cep telefonu ile resmini çekip Emniyet Müdürlüğü'nde ilgili birime gönderiyorlar. Çok kısa bir süre içinde trafik polisi geliyor ve engelliler için ayrılan park yerine parkeden aracı çektiriyorlar ve de ceza yazıyorlar. İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu konuda engellilere verdiği desteğinden mutluluk duyuyoruz'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.