Site Rengi

DOLAR 32,5556
EURO 34,9560
ALTIN 2.459,17
BIST 9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Erdal Şanlı: ‘Kahvelerde Dedikodu Yapmayın, Gelin Benimle Konuşun’

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğu Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı oldu.

Erdal Şanlı konuşmaya kendisini tanıtarak başladı: “6 Ağustos 1962 yılında Han ilçemizde doğdum. İlköğrenimimi Han’a bağlı Gökçekuyu Köyü İlkokulu’nda bitirdim. Ortaokul ve lise ikinci sınıfa kadar Çifteler’de bulundum. Son olarak Eskişehir Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldum. Daha sonra İstanbul’a gittim. İstanbul’da bir fabrikada çalıştım. Askerlik dönüşü TCDD’ye bağlı Eskişehir Lokomotif ve Motor Sanayi Anonim Şirketi’nde işçi olarak çalıştım. Çalışırken Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne başladım. Hem çalıştım, hem okudum. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmenlik programını da bitirdim. İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde çeşitli alanlarda dersler aldım. Çalışma alanımızda sosyal mücadelelerimiz vardı. Demokratik platformlarda çeşitli sendikalarda görev aldım. Eskişehir Tepebaşı ilçesi Demokratik Sol Parti’den il genel meclisi üyesi oldum. Bu dönemde Yılmaz Büyükerşen hocamızla birlikte CHP’ye geçerek 2014 seçimlerine de Han belediye başkanı oldum ve görevimizi devam ettiriyoruz.

Han ilçesine yapılan hizmetler…

8 Nisan 2014’te mazbatamızı aldık. Önce belediyenin bütçesini gözden geçirdik. Daha sonra Han ilçemizin ihtiyaçlarını belirledik ve oradan yola çıkarak halkın da talepleri doğrultusunda bir petrol istasyonuna kavuştuk. Şu anda kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatına başladık. Belediye hizmet binamız ilkel durumdaydı, binamızı yaptık. Düğün salonu yaptık. Halkın kapalı konser ve toplantılarını yapacağı alanı yoktu, onu yaptık. Açılışını da yapacağız. 6360 sayılı büyükşehir kanununa göre köylerimiz mahalle oldu. Daha önce 4 mahalle iken, şimdi 15 mahalle oldu. Düzenli olarak köylerimizin çöplerini temizliyoruz. Yollarının eksik olan yerlerini taş döşüyoruz. Han Belediyesi olarak vatandaşımıza önce umudu aşıladık. Onların gözleri ışıldasın istedik ve her yıl Han’da ‘Bahar Çiçekleri Sanat ve Kültür Festivali yapıyoruz. Uluslararası Dostluk Festivali yapıyoruz. Bu tür çalışmalarımızda ‘kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak çalışmalar yapacağız’ dedik. Biz ‘Han gelişsin, kapalı bir kutu olmasın’ istiyoruz. Biz de geleceğe bu mirası daha iyi şekilde bırakacağız. Ne kadar çok yaşarsak yaşayalım, bir gün bu dünyadan göçeceğiz. Önemli olan sevgiyle, güzel işler yaparak bu dünyadan göçmek asıl amacımız.

2014 yılına kadar alt belediyeler bağımsız belediyelerdi. Daha sonra büyükşehire bağlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl bir yasası varsa, belediyelerin de bir kanunu vardır. Bizler bu kanunlara uyarak hizmet etmek durumundayız. Vatandaş da neyi nerden isteyeceğini bilirse, her şey çok daha doğru ve güzel olur.

İlçede belediye sorumluluk alanları…

Büyükşehir yasası; alt belediyelerin yapacağı işlerle, büyük anakent belediyelerin yapacağı işleri ayırmış. Örneğin mezarlıklar büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda. İtfaiye hizmetleri büyükşehir, su kanalizasyon büyükşehir, alt belediyeler de bölgenin temizliğini ve sosyal çalışmalarını yapar. Küçük parkları alt belediyeler yaparken, büyük parkları büyükşehir belediyesi yapar. Belediyecilik böyle bir şey.

Büyükşehir belediyesi çalışmaları…

Büyükşehir belediyesini CHP yönetiyor ama meclisteki çoğunlukta AK Parti grubunda. AK Parti’li arkadaşlarımız çoğunluklarına güvenerek sevgili hocamızı baskı altında tutmaya çalışıyorlar. Bu şehirin ve ilçelerimizin çıkarı için birlikte olmamız gerekir. Bazıları AK Parti, bazıları CHP ve bazıları da başka partiden olabilir. Fakat bu şehrin iyiliği için birlikte olmak gerekir. Benim belediye başkanlığımın engellendiği gibi hocanın hizmeti de engelleniyor. Bu yüzden mecliste kavgalar oluyor. Bu işler kavga ile, gürültü ile, birbirine sataşma ile olmaz” diye konuşan Erdal Şanlı: “Han’da, Çifteler’de ve diğer ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için katkı vermeliler. Benim 24 saat telefonum açık. Sokakta, kahvede dedikodu ile değil; gelecek bana soracaklar ve öneri sunacaklar. Gelip birebir benimle konuşmalılar, kapımız herkese açık. Ben belediye başkanıyım diye ‘her şeyi ben bilirim’ demek değil. Bu makamlar mevkiler gelip geçicidir önemli olan iyi bir insan olarak anılmak. Vatandaşlarımdan tek istediğim budur.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.