Site Rengi

DOLAR 32,4480
EURO 34,7443
ALTIN 2.437,76
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Eskişehir Yeni Yıla Beyaz Örtüyle Giriyor |VİDEO HABER|

15.08.2019
A+
A-

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan Eskişehir’in tarihi Odunpazarı Bölgesi, yeni yıla beyaz örtüyle gidiyor. 
Önceki günkü kar yağışı, şehrin tamamının yanı sıra tarihi bölgeyi de adeta beyaza bürüdü. Tarihi dokusu ile yılın her mevsimini renkli görüntülerle karşılayan, tarihi evleri ile UNESCO mirası Odunpazarı bölgesi kar yağışı ile birlikte güzel enstantaneler ortaya çıkardı. Bünyesinde bulundurduğu 30 sokak üzerindeki 300’e yakın ev, 3 camii, bir külliye ve çok sayıdaki çeşmesi ile kendisine hayran bırakan tarihi bölge, kış mevsimiyle de güzelliklerini sergiledi. Rengârenk evlerin çatılarını kaplayan beyaz örtü, havadan çekilen görüntülerle bir tablo hissi yaşatıyor.

"Odunpazarı her mevsim güzel" 
Yağan karın Eskişehir’e çok yakıştığını ve yeni yıla beyaza bürünmüş bir Odunpazarı’nda girecek olmanın mutluluk verici olduğunu ileten bölge sakinlerinden Ahmet Burhan, “Eskişehir’e kar tabi ki yakıştı. Eskişehir, her haliyle güzel, bugün bambaşka güzel. Tarihi Odunpazarı bölgesindeyiz. Odunpazarı kara bürünmüş haliyle daha bir güzel hal aldı. Seviyoruz Eskişehir’imizi. Kış turizmi de dâhil, her haliyle görülmesi gereken, Türkiye’nin sayılı kültür şehirlerinden birisi diyebiliriz. Sadece yaz havası atmosferinde değil, kışın da görülmesi gereken çok güzel yerleri var. Daha önce Eskişehir’de 10-15 tane vardı. Şu an 80 üzerinde ve çoğunun dolu olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.