Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Eskişehir’de ‘25. Geleneksel Ertuğrul Gazi Şurası ve Yörük Etkinlikleri’ Düzenlendi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de, Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından "25'inci Geleneksel Ertuğrul Gazi Şurası ve Yörük Etkinlikleri" düzenlendi.  

Karacaşehir Köyü Camii'nde gerçekleşen etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin hutbe okundu ve konuşmalar yapıldı. Gözleme ve ayran ikramının da olduğu buluşmada katılımcılar, birbirleriyle tanışıp sohbet etme imkanı buldu. Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlham Dayar, içindeki bulundukları toprakların Osmanlı Devleti'nin ilk ilan ve tescilinin yapıldığı topraklar olduğunu hatırlattı. Başkan Dayar, "Beylikten imparatorluğa giden bu muazzam devletin başlangıç süresi bu topraklarda yeşermeye başlamış ve 700 seneye yakın bir hükümdarlık sürmüştür. Ecdadımızın bu hatırasını yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz bu etkinliklerde bugün Karacaşehir köyü'de hutbemiz okutuldu. Programımız, cumartesi günü Atatürk Caddesi Adalar girişinde başlayacak olan yürüyüşümüz ile son bulacaktır" dedi. 
Bugün Atatürk Caddesi Adalar girişinde yapılacak olan yürüyüş ise saat 17.30'da başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.