Site Rengi

DOLAR 32,4317
EURO 34,7477
ALTIN 2.441,58
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Eskişehir’de Ortaokullar Arası Robotik Kodlama Yarışması

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Yeni Ufuklar Derneği paydaşlığında 1’nci Ortaokullar Arası Robotik Kodlama Yarışması yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 
Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda İstanbullun Fethi Temasıyla gerçekleştirilen yarışma süresince dünya ve Türkiye’de derece almış robotlar ve okulların teknoloji çalışmaları sergilendi. 26 okul, 46 ekip, 109 yarışmacı ilk üçe girebilmek için ter dökerken birincilik ve ikincilik ödüllerini; İki Eylül Ortaokulu göğüsledi. Üçüncülüğü; Gaffar Okan Ortaokulu aldı. Dereceye giren ekip ve okullara; 3D Yazıcı, drone, mbot , her öğrenciye altın, saat madalya sertifika kupalar ve kitap hediye edildi 
Program açılış konuşması; Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt teknolojide millileşmenin öneminden bahsetti. Öğrencilerin desteklenmesinin önemine değinen Cırıt, emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Açılış konuşmasında söz alan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü aynı zamanda Eskişehir Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Osman Anıl; "Bu çalışma Eskişehir’de bir ilk ve ilk çalışmamız 15 yıl önce bu salonda başlamıştı. Yine bu salonda yarışmamıza devan ediyoruz. Bu bizim için çok manidardır. Bu yarışma önümüzdeki yıllarda daha da profesyonelleşerek devam edecektir" dedi. 
Program sonu ödül töreni ise; Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, yarışmacılara hediyeleri takdim etmesiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.