Site Rengi

DOLAR 32,4447
EURO 34,7522
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Eskişehir’de Süne Mücadele Çalışmaları Bayramda da Devam Etti

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de, nisan ayında sünenin ovaya inişi ile başlayan mücadele çalışmaları, sona yaklaşılması sebebiyle bayram süresince de devam etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2019 yılında Eskişehir'de süne mücadelesinin toplam 20 ekip ve 72 teknik personel ile yaklaşık 2 milyon 100 bin dekar hububat ekili alanda yürütüldüğünü belirtti. Sever, nimf sürveyinin ve ilaçlama döneminin bayram dönemine denk gelmesi sebebiyle teknik ekiplerin bayram süresince de çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini söyledi. Ülkesel süne koordinatörü Dr. Mümtaz Özkan ve İç Anadolu bölge süne koordinatörü Mehmet Çulcu ile İl Koordinatör ekibi tarafından konuyla ilgili değerlendirme yapıldığını belirten İl Müdürü Dr. Emine Sever, 3 Haziran arife günü alınan ilk ilaçlama kararıyla birlikte sünenin fenolojisi ve yoğunluğuna göre ilaçlama kararlarının alınmaya devam ettiğini ifade etti. İlaçlama kararı alınan yerlerde bir günlük gecikmenin bile ciddi ekonomik kayıplara neden olacağını belirten İl Müdürü Sever, hem ekonomik kayıpların en aza düşürülmesi ve hem de gelecek yıl daha yoğun bir süne tehdidinin yaşanmaması için çiftçilerimizin vakit kaybetmeden derhal ilaçlama yapmaları gerektiğini söyledi. Bu yıl kaliteli buğdaya Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yüzde 4 ilave kalite primi verileceğini belirten İl Müdürü Sever, süne mücadelesi kapsamında yapılan tüm çalışmaların il ve ülke tarımına hayırlı olmasını temenni etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.