Site Rengi

DOLAR 32,4447
EURO 34,7522
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Eskişehirli Öğrenciler İçin Bilecik’e ‘Kuruluştan Kuruluşa’ Gezisi Düzenlendi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi okulunda okuyan 120 kişilik öğrenci grubu; Bilecik'e gerçekleştirilen ‘’Kuruluştan Kurtuluşa’’ etkinliği kapsamında Bilecik ve ilçelerindeki tarihi yerleri gezerek bilgi sahibi oldu.  
Hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik uyum programı kapsamında geleneksel olarak düzenlenen geziye katılan öğrenciler, Bilecik’in Söğüt ve Bozüyük ilçelerindeki tarihi yerleri gezerken, Bilecik'te de Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesini gezerek, Bilecik’in tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı. 
Osmanlı Devletinin ilk kurulduğu yer olan Söğüt’ten başlayan “Kuruluştan Kurtuluşa” gezisi kapsamında öğrenciler, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman beyin babası Ertuğrulgazi’nin Söğüt'e gelerek ilk konakladığı yer olan Kuyulu Mescit’i ziyaret etti. 
Öğrenciler Osmanlı Padişahları Tarih Şeridine hayran kaldı
Daha sonra Kuruluş Müzesi ve ardından Ertuğrulgazi Türbesi ziyaret eden öğrenciler, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezdi. Osmanlı Padişahları Tarih Şeridine olan hayranlıklarını ifaden eden öğrenciler, Belediye Başkanı Nihat Can’a teşekkür ettiler. 

Programları kapsamında Bozüyük’te Kurtuluş Savaşında nice kahramanlıkların sergilendiği Metritepe Şehitliğini ziyaret eden öğrenciler Bilecik’ten ayrıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.