Site Rengi

DOLAR 32,4432
EURO 34,7597
ALTIN 2.441,10
BIST 9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ESOGÜ Rektörü Şenocak’tan ‘Hz. Mevlânâ’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak, Hz. Mevlânâ'nın Şeb-i Arûs'unun 745.yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Rektör Şenocak açıklamasında:
"Medeniyetler beşiği olan Anadolu, tüm insanlığa ışık tutan nice önemli değerler yetiştirmiş kadim bir coğrafyadır. Bu toprakların yetiştirdiği eşsiz değerlerden biri de hiç şüphesiz sevgi ve hoşgörüye dayanan felsefesiyle Mevlana Celaleddin Rumî hazretleridir. Şeb-i Arus'unun 745 yılında bir kez daha hasret ve hayranlıkla andığımız Hz. Mevlana, vuslatının üzerinden daha nice asırlar geçse de sadece bizleri değil, bütün insanlığı aydınlatmaya devam edecektir.

Tüm dünyanın varlığına ve düşüncelerine muhtaç olduğu bir gönül ehli olarak Mevlana Celaleddin Rumî hazretleri, bizlere asırlar öncesinden seslenerek tüm gücümüzü birlik ve beraberliğimizden aldığımızı hatırlatmakta, kültürümüzün önemli bir yapı taşı olan Mesnevî-i Ma’nevî isimli eseriyle kâinatın en gizemli ve şerefli varlığı insana, insan olduğu için değer vermeyi öğretmektedir. Maneviyatı yüksek bir ecdadın mirasçıları olarak bizler, dün olduğu gibi bugün de köklerimizi öz kültürümüzden besleyecek, Mevlana hazretlerinin ilim ve hikmetinden aldığımız feyzle yükseleceğiz. Bugün, mana ilminin âlimi Mevlana hazretlerinin bir hayat felsefesi olarak yaşayıp yaşattığı barış, sevgi, hoşgörü ve birlik iklimine ulaşabilmek, tüm dünyanın ihtiyacı olan yegâne şeydir. Mevlana hazretlerini anmak, yeni nesillere aktarmak, gençlerimize tanıtmak ve tavsiyelerini ilke edinmek te bizlerin en önemli sorumluluklarından birisidir.

Tüm insanları kucaklayan felsefesiyle evrensel bir değer olan Mevlana Celaleddin Rumî hazretlerini 745’nci vuslat yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyor, manevî değeri yüksek bu günün kardeşlik, hoşgörü ve sevgi gibi değerlerin özümsenmesine vesile olmasını temenni ediyorum." ifâdelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.