Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 16°C
Sal 20°C

ESOGÜ Rektörü Şenocak’tan ‘Öğretmenler Günü’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajda: 
"Kutlu bir varlık olan insanı yetiştirmek gibi yüce bir görevi yerine getirirken, geleceğin müreffeh ve mamur Türkiye’sinin de inşasında büyük pay sahibi olan öğretmelerimiz, özel değerlerimizdir. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği üzere “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.” Bu anlayış çerçevesinde eğitime gereken ilginin gösterilmesi, toplumun her kesimine nitelikli eğitim imkânlarının sunulması, iktisadi ve toplumsal her türlü kalkınmanın ve çağdaş medeniyetler seviyesini aşabilmenin kaçınılmaz önkoşuludur. Bu kalkınmadaki en büyük rol, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "irfan ordusu" olarak hitap ettiği gönüllere ve akıllara hükmedebilen eğitim neferlerimize, öğretmenlerimize düşmektedir. Hiç şüphesizdir ki güçlü bir "irfan ordusu" da nitelikli bir eğitim sistemi ile mümkündür.

Tarihimizi yakından inceleyenler bilir ki Türk milleti ilime, ilim ve irfan sahibi kimselere her zaman değer vermiş; bilim insanına, bilim öğretene, eğitim verene, bu uğurda ömür vakfedene hürmette kusur etmemiş, eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâra sahip çıkmış bir millettir. Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, öğretmenlik mesleğine kendini adayarak, istikbalimizin teminatı olan genç nesillerimizin yolunu aydınlatan,yıllarca ülkemizin her köşesinde hiç bir şekilde yılmadan, yorulmadan bu kutsal görevi yerine getiren ve özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin,öğretmen adayı öğrencilerimizin ve bilimin ışığında çağdaş bir dünya için çalışan ve daima ileriyi hedefleyen üniversitemiz öğretim elemanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum." ifâdelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.