Site Rengi

DOLAR 32,4438
EURO 34,7690
ALTIN 2.441,91
BIST 9.942,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ESOGÜ’de 30 Nisan Acil Tıp Günü Etkinliği

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’nın 30 Nisan Acil Tıp Günü dolayısıyla düzenlediği Türkiye’de ve Dünyada Acil Tıp konulu panel, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 
Panelin açılışında konuşan ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aysen Akalın, 30 Nisan’ın ülkemizde Acil Tıp Günü olarak kutlanmasının nedeninin 25 yıl önce bugün acil tıpın bir uzmanlık alanı olarak kabul edilmesi olduğunu söyledi. Acil tıpın hiçbir tanı almamış, ayrıştırılmamış ancak derhal müdahale edilmesi gereken bir hasta grubuna ve akut olarak ortaya çıkan birtakım hastalıklar veya yaralanmalara hizmet veren bir uzmanlık alanı olduğunu belirten Prof. Dr. Aysen Akalın, bundan dolayı acil tıp hekimlerinin başvuran hastanın durumunun stabil hale getirilmesi, ilk tedavinin uygulanması ve en önemlisi de öncelikli olan hastanın belirlenmesi ve hangi hastalara ileri takip ve tedavi gerektiğinin belirlenmesi gibi oldukça ağır sorumlulukları olduğunu kaydetti.
""Açılışın ardından panelde ESOGÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nurdan Acar ile Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Engin Özakın ve Doç. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç’ın konuşmacı olarak katılımlarıyla 'acil tıp nedir?', 'dünyada acil tıp ve Türkiye’de acil tıp' konulu sunumlar yapıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.