Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 19°C

ETOS’tan Özdemir Asaf’a Özel Anma Gecesi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS), 28 Ocak 1981'de hayatını kaybeden ünlü şair Özdemir Asaf'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla, dernek binasında anma programı düzenledi. 
Birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katılım sağladığı program, Özdemir Asaf'ın özgeçmişini konu edinen video gösterimi ile başladı. Ardından dernek üyeleri şairin ünlü şiirlerini okurken, bestelenmiş şiirlerini de hep bir ağızdan söyledi. Dinleyicilere program öncesi dağıtılan epigramlarla program interaktif bir hal aldı.

Etkinlikte konuşma yapan Dernek Başkanı Nihal Bağcı, "Özdemir Asaf, insan yüreğinin en dokunulması zor tellerine dokunarak, okurla güçlü bir bağ kurmuştur. Yalnızlığı ve aşkı şiirlerinde yoğun bir şekilde işlemiş, şiirlerinde toplumsallıktan ziyade bireyselliği ön plana çıkararak, bireyin zamanla toplum içinde ayrı bir karaktere dönüştüğünü anlatırdı. Asaf, şiiri yaşayan, mısra mısra ölümsüzleştiren, yaşarken klasikleşen şiirleriyle, Türk Edebiyatında ölümsüz yerini almıştır" sözleriyle ünlü şairin edebiyatımızdaki yerine değinerek, programda emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür etti. 
Dinleyiciler müzik ve şiirin ahenkle buluştuğu geceden keyifle ayrıldılar. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.