Site Rengi

DOLAR 32,4790
EURO 34,8597
ALTIN 2.440,36
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Hasan Tuç Manifestosunu Açıkladı

15.08.2019
A+
A-

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Tepebaşı Belediye Başkan aday adaylığına müracaat eden Eskişehirspor Genel Sekreteri Hasan Tuç, Dedepark Otel'de gerçekleştirdiği lansman toplantısıda seçim manifestosunu açıkladı.

Çok sayıda siyasetçinin, bürokratların ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Tuç, "Bugün burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Tepebaşı’mızın geleceği için hep birlikte önemli kararlara imza atmak için bir aradayız. Burada bu niyetle, bu aşkla, bu heyecanla toplandık." dedi.

İlk günkü aşkla, yeniden kolları sıvamak ve hizmet kervanına katılmak, Tepebaşını huzurun, güvenin ve hizmetin şehri yapmak için yola çıktığını vurgulayan Tuç, "Bu ulvi niyetlerle, Tepebaşı’nı AK kadrolarla kucaklaştırmak ve AK hizmetlerle buluşturmak için sizlerle EL BİRLİĞİ, GÖNÜL BİRLİĞİ ve GÜÇ BİRLİĞİ yapmaya SÖZ VERİYORUM.Yıllardır bu şehrin havasını birlikte soluduk. Kalabak suyundan beraber içtik. Şehrimizin çamurlu, tozlu yollarında beraber yürüdük, sevincimizi ve hüznümüzü paylaştık, ekmeğimizi bölüştük, dara düşenin yanında olduk, düğününde beraber sevindik, cenazesinde birlikte üzüldük. Gençlerle stada gittik birlikte ES ES çektik. Yaşlılarımızla çayımızı beraber yudumladık." dedi.

Tuç, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Eskişehir’de BÜYÜKŞEHİRİ ALMANIN YOLU TEPEBAŞI’NI KAZANMAKTAN GEÇER… Hepimiz bunun bilincindeyiz… Biz bu dönem Eskişehir’imizin bütün belediyelerine talibiz, Teşkilatımıza güveniyoruz, Buna yürekten inanıyoruz ve İnşallah Zafer de inananların olacaktır. Tepebaşı Belediyesi içinde bulunduğu sıkıntılardan ancak; İktidar gücünü arkasına almış, bu şehre ve şehrin değerlerine sahip çıkan yönetim anlayışıyla kurtulur. Halkına yabancı, sadece kendini ve yakın çevresini dikkate alan mevcut yönetim anlayışının sonu gelmiştir. 31 Mart seçimleri Hizmet sevdalısı, insana değer veren, halkıyla iç içe herkese kapısı ve gönlü açık Belediyeciliğe yeniden kavuşacağımız gündür. İNANIYORUZ, GÜVENİYORUZ ve BAŞARACAĞIZ… GELİYORUZ… Konuşmamın bu bölümünde sizlerle Tepebaşı ile ilgili bazı tespitlerimi ve çözüm yollarını da paylaşmak istiyorum.

1) Eskişehir tek merkezli bir kenttir. Ancak kentimizin fiziki, sosyal, ekonomik açıdan da gözden geçirilip planlanması gerekmektedir. Daha önceki yıllarda yapılan sipariş planlar ve revizyonlar bir kenara bırakılmalı, planlama hataları nedeniyle uğranılan kayıpları düzeltici, katılımcı planlama sürecine derhal geçilmelidir. Eskişehirimizin bilimsel metotlarla incelenmesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Acil olarak doğal afet master planları yapılması gerekmektedir.

2) İmar faaliyetlerindeki dağınıklık ele alınmalıdır. Örnek olarak Bursaİstanbul karayolu kenarlarında atölye ve fabrika yapımına plan notlarında yasaklamalar getirilmelidir.

3) Yine İmar uygulamalarında mülkiyet parçalanmasına neden olan hukuksuzluklar giderilerek, hak sahiplerine imarlı, üretilmiş arsalardan verilerek, proje desteği sağlanmalıdır. Eski yapıların dönüşüm projeleri ile değerlendirilerek, kaynak yaratılıp, mülk sahiplerine sözleşmeler yolu ile konut verilmelidir. 

4) Bayat Pazarı kentsel değişime uğramalı, yapılanma ömrünü tamamlamış, ekonomik değerini yitirmiş yapıları, yeni yapılanma koşulları belirlenerek imar planlarında gerekli revizyon yapılarak sağlıklı kentsel dönüşüm projeleri yapılmalıdır. 

5) Çok katlı yapılar ve yapı değerlendirme merkezleri oluşturularak mevcut tüm yapıların proje doğrultusunda envanterlerinin çıkarılması ve arşiv oluşturulması gerekmektedir.

6) DDY boş alanları özel proje alanı olarak değerlendirilmeli, GMYO kurularak çağdaş finans yönetim modeline geçilmelidir. YunusköyKaragözler-Karabayır mevki arası prestij özelliği olan yeni alternatif yerleşkeler oluşturularak imarlı arsa üretimi gerçekleştirilip, proje denetim olanakları en düşük maliyetle sağlanmalıdır. 

7) Yeşiltepe dinlenme ve piknik alanları, Sakintepe piknik alanları ve büyük parklar, Yeşiltepe-Sakintepe sulama kanalı ve çevre düzenlemesi, Şirintepe güney parkı ivedilikle yapılmalıdır.

8) Sağlıklı yaşam köyü projeleri hayata geçirilmelidir. Yaşlıların-engellilerin ve kronik hastalığı olan hemşerilerimiz için uygun ortamları olan örnek sağlık köyü tesis edilmelidir. 

9) Fabrikalar bölgesinde kültür-sanat ve müze merkezleri, Miniatürk parkı, mimari tasarımlar, görsel, amfi, açık hava konser alanları, meydan düzenlemeleri yapılmalıdır.

10)Tepebaşı çıkışı DMO’sinin sağ tarafı ağaçlandırılarak çevre düzenlemesi yapılmalı ve arsalarda yeni yapılanma, mimari ve estetik koşullar göz önünde bulundurulmalıdır. İstanbul-Bursa yolu üzerinde uygun yerde nazım imar planlarında plan notlarıyla birlikte belirtilmiş turistik eğlence ve Show-room merkezleri planlanmalıdır.

11) Batı-Kuzey-Güney çevreyolunun merkezi hükümetle birlikte planlamaları yapılıp derhal hayata geçirilmesi gerekmektedir. Büyükşehir belediyesiyle iş birliği yaparak kentin trafik ve otopark sorunu derhal çözülmelidir.

12)Daha güvenli bir Tepebaşı için, Kavşak mahalle yön levhaları elektronik olmalı, bütün kavşaklar ve ana caddeler bilgisayarlı mobesse kamera sistemiyle donatılmalıdır.

13) Belediye bünyesinde Çocuk kreşleri açılıp bu kreşler kamu çalışanları ve çalışan ailelerin çocukları ve dar gelirli ailelere ücretsiz olarak hizmet vermelidir.

14)Üniversite öğrencilerimizi, yüksek konut kiraları, doğalgaz, elektirik, su ve internet faturalarından kurtaracak öğrenci konuk evleri yapılmalıdır.

15)Tematik ve eğlence parkı düzenlemeleri yapılmalı, TUSAŞ yolundaki arazi sosyal ve sportif merkez olarak değerlendirilmelidir.

16)Tepebaşının bulvar ve caddeleri ciddi bir bakıma muhtaçtır. Kentin yeni bir imaja ve mekan kalitesine ihtiyacı vardır. Özellikle yaya trafiğinin fazla olduğu caddelerden başlanmak üzere bu alanların yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Şehir içi çember kavşak düzenlemeleri ve mobilya tasarımları gerçekleştirilmelidir. Kent mobilyaları ve çiçekleriyle süslenen cadde ve sokaklar, bulvarlar ile Tepebaşına yeni bir kimlik yeni bir yüz kazandırılmalıdır.

17) Çelik SİLO alanı yeniden düzenlenmelidir. Yunus Emre Kampüsü ana kapısına yürüyen merdivenli üst tüp geçidi yapılmalıdır. Aynı proje Çevre yoluna Acıbadem-Yunus Emre devlet hastanesi arasına da yapılmalıdır.

Çok değerli konuklar, bu bahsettiğim hususlar Tepebaşıyla ilgili tepebaşıyla ilgili yapmak istediklerimizin çok az bir kısmını oluşturmaktadır. Bu günkü birliğimizi seçim sonuna kadar koruduğumuz takdirde belediyelerdeki başlatmış olduğumuz devrimleri tekrar bıraktığımız yerden alarak belde insanımızın mutluluğunu sağlamış oluruz. Bugün burada benimle birlikte olduğunuz ve beni yalnız bırakmadığınız için, bu yolculukta heyecanıma ortak olduğunuz için, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Dualarınızı bekliyorum. hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. ve diyorum ki İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM, HEP BİRLİKTE TEPEBAŞI OLALIM, ODUNPAZARI OLALIM, ESKİŞEHİR OLALIM…  sizlere seçim sloganımı açıklıyorum. UZAT ELİNİ TEPEBAŞIM sloganıyla …. sokağı karış karış gezerek yüz bin hanenin kapısını tek tek çalarak bu başarıyı yakalamaya hazır mıyız? Söz veriyor muyuz?,

31 Mart gecesi 3 belediyemizin anahtarını genel başkanımıza hediye etmeye var mıyız? O halde 1 nisan sabahına kadar hiçbirimize uyumak yok. Bu günden itibaren çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Durmak yok yola devam!" 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.