Site Rengi

DOLAR 32,4643
EURO 34,6970
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Hava İkmal Bakım Merkezi Erasmus + Proje Çalışmalarını İngiltere’de Devam Ettiriyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu, Erasmus + proje çalışmalarını İngiltere’de devam ettiriyor.

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Ana Eylem 1: Bireylerin Öğren FCme Hareketliliği kapsamında 2017-1-TR01-KA101-039974 numaralı “Farklı Kültürler Zenginliğimiz, Zenginlikler Gücümüzdür” başlıklı proje, T.C. Dışişleri Bakanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2017 Kasım ayında kabul edilip 10.476 Avro ile desteklendi.

Proje kapsamında, idareci ve öğretmenlerden oluşan 6 kişilik proje ekibi; “Kültürel Entegrasyon” konusunda, İngiltere’nin Londra şehrinde eğitim aldılar. İngiltere’de ülkemizi, Eskişehir’i ve okullarını tanıttılar, okullarında yapılan çalışmaları yabancı meslektaşlarıyla paylaştılar.

Katılımcılar, Avrupa Ülkelerinde Özel Sorunlar ve Stratejiler, Kültürlerarası Eğitim, Hoşgörü ve Çeşitliliği Teşvik İçin Kapsayıcı Yaklaşımlar, Önyargı ve Ayrımcılığın Üstesinden Gelme, Göçmen Çocukların Ebeveynlerine Yaklaşım, Yeni Çevreye Etkili Entegrasyon, Öğrencilerin Aktif Katılımı İçin Çeşitli Öğretim Yöntemleri, Farklı Diller İçin Stratejiler, Çok Kültürlü Sınıflar İçin Oyunlar ve Proje Tasarımları, Karma Beceriler konularında aldıkları eğitimlerle yetkinliklerini geliştirdiler.

Proje ekibi, gerçekleştirdikleri eğitimler sonrasında, projenin yaygınlaştırma sürecinde, Avrupa’da kazandıkları yetkinlikleri, okullarındaki ve çevre okullardaki meslektaşlarıyla, velilerle düzenleyecekleri toplantılarda paylaşılacak.
Proje Yasal Temsilcisi-Yararlanıcısı ve okul müdürü Nurettin Ateş, 18 ay sürecek olan ve Nisan 2019’da sonlanacak proje ile ilgili olarak, eğitimlerle iç ve dış göç alan okullarında önemli bir ihtiyacı karşıladıklarını, öğrencilerine her zaman en iyi eğitimi verme gayreti içinde olduklarını, çok kültürlülük, kültürel entegrasyon stratejileri ve öğretim yöntemleriyle ilgili önemli yetkinlikler kazanıldığını, edinilen bilgi ve becerileri okullarında uygulayacaklarını ve çevrelerinde yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ateş, projeyi destekleyen Türkiye Ulusal Ajansına, Eskişehir Valiliğine, Odunpazarı Kaymakamlığına, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve başta proje koordinatör öğretmeni Esma Gümüş olmak üzere, projedeki tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.