Site Rengi

DOLAR 32,5838
EURO 34,9974
ALTIN 2.457,47
BIST 9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Hem Sporcu, Hem Başkan, Hem Muhtar Adayı…

15.08.2019
A+
A-

Şeker Mahallesi Muhtar Adayı, Kızılay Kadın Kolları Başkanı ve Milli Sporcu Canan Arı, adaylık sürecini ve kendisi ile ilgili tüm bilinmeyenleri Haber Ötesi Haber Müdürümüz Saadet Yörükçü'ye anlattı. 

CANAN HANIM ÖNÜMÜZDE MUHTARLIK SEÇİMLERİ VAR SİZDE MUHTAR ADAYISINIZ, BİRÇOK KİŞİ SİZİ TANIYOR FAKAT TANIMAYANLAR İÇİN BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

"Canan Arı. Doğma büyüme Eskişehirliyim. Bölümüm Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
Türk Kızılayı Eskişehir Kadın Kolları Başkanıyım. Türkiye Taekwondo federasyonunda yıllarca hakemlik yaptım. Milli Sporcuyum. Taekwondo, wushu, dart ve benzeri sporlarda antrenörüm. Baş&Arı Spor Kulübü Başkanıyım. Arı Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü 2. Başkan, ASKF Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesiyim. Odunpazarı Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo Antrenörüyüm.
İş kadınıyım" (Bilgisayar kartuş dolum dükkânım var. Ordada çalışan arkadaşlarım var. Muhtarlığım için engel değil. Ben hizmet için yaratılmışım. İnsanlığa hizmet etmeyi seviyorum.)

SİZCE MUHTARLIK NEDİR?
 

"Muhtarlık seçildiği kitleyi temsil etmek demektir. Muhtarlık 7/24 hizmet demektir. Muhtarlık vatandaş ile kurumlar arasında köprü kurup, sorun çözmek demektir. Muhtarlık ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşa aynı hizmeti götürebilmektir. Muhtarlık aile demektir. Biz olmak demektir. Osman dayımı hasta oldu? Gidip derman olmak elini öpmek demektir.  Ayşe ablanın bebeğimi oldu? gidip sevincini paylaşmak demektir. Birlikte sevinci, üzüntüyü, heyecanı paylaşmak demektir. Benim Ailemin demektir. Parmağına diken batsa hissedebilmek o acıyı yaşayabilmek demektir. Biz olabilmek demektir. Geçmişten günümüze STK’larda görev almam nedeniyle halkımızın sorunlarını yakınen biliyorum. O doğrultuda elimden gelen gayreti göstereceğim."

CANAN HANIM ŞEKER MAHALLESİ MUHTAR ADAYISINIZ? ESKİŞEHİR'DE BİRÇOK PROJEYE İMZA ATMIŞ BİRİ OLARAK, ŞEKER MAHALLESİ İÇİN NE GİBİ PROJELERİNİZ VAR?
 

“KURAN MEALİ ÖĞRENİYORUM PROJESİ”

"Yüce Rabbimizin bize göndermiş olduğu, bize rehberlik eden kuranı kerimi anlamak adına, kuran meali platformu ve okulu oluşturacağım. Burada öğrencilerimize kuranın Arapçasından çok yüce rabbimiz bize ne öğütlerde bulunuyor? Yaradılış gayemiz nedir? Birbirimiz üzerinde haklarımız nelerdir? Yüce kitabımızda kadının ne kadar değerli olduğu ile ilgili bir nevi rabbimizin bize yol göstermek için göndermiş olduğu kitabı gerçek manada anlayacağız.
Bunula ilgili anlamlı kısa bir film vardı. Camilerimizin fotoğrafını çeken yabancı bir turist Fatiha suresinin anlamını soruyor. Maalesef bilen kimse çıkmıyor. Bu kısa filmde beni çok etkiledi.
Günümüzde bencillik almış başını gidiyor. Kuranı kerimin anlarsak, insanlarımıza önce ruhla doldurursak sorun kalmaz diyorum."

“SÜPRİZ PROJE”
 

"Sürpriz bir projemiz var ki. Henüz hiçbir ilde hayata geçirilmemiş bir proje. Biz bu projeyle, şeker mahallesi olarak tüm Türkiye’ye örnek olacağız ve birçok ildede hayata geçirileceğini düşünüyorum.
Bu projeyle madde bağımlılığından uzak pırıl pırıl bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz.

“ALO MUHTAR”

"Bir diğer projemiz ise, “ALO MUHTAR” hattımız olacak. Vatandaşlarımız Alo Muhtar hattına tüm öneri ve şikâyetlerini iletecek. Ekibimiz hemen konuyla ilgili çözüm bulmak adına harekete geçecek."

“SPORLA SAĞLIĞINI, ENERJİNİ VE GÜZELLİĞİNİ KORU PROJESİ”
 

"Yaklaşık bir 10 yıl önce şeker mahallesi muhtarlığının yanındaki parkta yaklaşık 1 yıl 7’den 70’e gelen birçok kişiye egzersiz çalışmaları yaptırmıştım. 
Sağlıklı yaşama kaldığımız yerden tekrar devam edeceğiz. Sadece bedensel egzersizler değil, yüz egzersizi de yaparak, yaşlanmayı geciktireceğiz."

“MAHALLEYE PAZAR”
"Mahalleye Pazar kurdurmak için kurumlarla iletişime geçeceğim."

“KÜTÜPHANE KAFE”
"Vatandaşlarımız çayını kahvesini yudumlarken kitabını da gazetesini de okuyacak."

MUHTARLIK ÇALIŞMALARI YAPARKEN EN ÇOK NE TARZ OLAYLARLA KARŞILAŞIYORSUNUZ?
 

"Dikkat ettik hiçbir rakibiniz hakkında konuşmuyorsunuz, yapacağınız projeler hakkında konuşuyorsunuz, hanımefendi, karşınızdaki rakiplerinize dahi saygı duyan bir kişiliğiniz var. Sırf bu yüzden bile oyumu size veririm diyenler var. Sporda fair play kavramı vardır. Bu fair play adaletli yarış demektir. Rakibe saygı demektir. Bilinçli bir Aile içinde yetiştiyseniz ilk fair play’i, saygı’yı ailede öğrenirsiniz. Ben rakiplerime de buradan başarılar diliyorum. Fair play çerçevesinde adil bir yarış olsun. Belediye başkanı adayı olmam gerektiğini söyleyenler var. Sık sık Basında gördüklerini söyleyenler var. Yaptığım çalışmalardan dolayı tebrik edenler var. Israrla hangi partidensiniz diyenler var. Bense ne olursan ol gel diyorum. Gökkuşağı tek renk olsa o kadar göz alıcı güzel olmazdı. Biz farklı renklerimizle güzeliz. Önce insanız, insanı görüşüyle değil, insan olduğu için severim. Dili, dini, ırkıyla ilgilenmiyorum. Doğadaki tüm canlılara sonsuz saygım var. Sultanahmet camiinin ayrı bir yeri var bende. Kardeşimle İstanbul’a gittiğimizde sık sık Sultanahmet camiine gider, üst katına çıkıp ibadetimizi yapar sonra insanları izleriz, küpeli, pirsingli, takım elbiseli, sarıklı her türden insan gelir. Yüce rabbim ayrım gözetmeden huzuruna herkesi kabul eder.  Orada dua ederken herkes içine gömülür, gözlerini yumar yaratana yönelir. Aslında içimizinde birbirinden farkı yok, ayrımı dinimizde kabul etmez. Kapıyı açtıklarında bazen kendi sporcum ile karşılaşabiliyorum. İnsanlar sıcak ve içten davranıyorlar. Bazılarının günleri oluyor, güne davet ediyor. Zorla yemek yediriyor. Bazıları kahve ikram etmek için ısrar ediyor. Bazen iş isteyenler oluyor. Not defterim olsa bile hemen oracıkta çözüm bulmaya çalışıyorum. Mahallemin her sorunuyla ilgilenmeye çalışıyorum. Daha muhtar değilken yapıyorum bunları. 

SİZİN ÇOK AKTİF BİRİ OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ. BİRÇOK STK VE DERNEKLERDE ÇOK GÜZEL FAALİYETLER YAPIYORSUNUZ BİRAZ BUNLARDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

"Spor vasıtasıyla madde bağımlılığı ile mücadele ettim.Şeker mahallesi muhtarlığının da içinde olduğu par kta, başta kadınlarımız olmak üzere 7’de 70’e spora gelen birçok vatandaşımıza egzersiz çalışmaları yaptırdım. Şu an Eskişehirspor Başkanı olan Kaan AY beyefendi ile birçok işsiz vatandaşımız iş bulduk. Ayrım gözetmeksizin gıdadan, giyime, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet götürdüm. Birçoğu sıcak battaniye altında TV’ sini izlerken ben Yolda kalan vatandaşlara ( – 6 derecede) bizzat kendim giderek kumanya dağıttım. Aynı zamanda araç kurtarma çalışmalarına katıldım. Köyden şehre gelemeyen çocuklarımıza kadınlarımıza kuaförlük hizmeti götürdüm. Ekibimle onkoloji servislerine ziyaretlerde bulunarak, hastalarımızı motive etmeye çalıştım. Hayvan dostlarımıza gönüllü ekibim ve sporcularım ile birlikte sürekli mama ve su dağıtımı gerçekleştirdim. Kadınlarımız için proje, tiyatro, İngilizce, diksiyon, kanserle mücadele, hukuksal anlamda haklarını arayabileceği eğitimler düzenledim. Yeni doğmuş Bebeklere Sevgi Bohçası hazırlayarak, Anne ve Bebek ihtiyaçlarını karşıladım. Şehit Ailelerimize yemek programları düzenleyerek, her zaman yanlarında olduğunu hissettirmek, birazda olsa acılarını dindirmek adına hatırlandıklarını hissettirmeye çalıştım. Çiftçiler gününde tarlada çalışan çapa yapan kadınlarımızı bizzat hediyeler götürerek hatırlandıklarını hissettirip, onurlandırmaya çalıştırdım. Kadınlara savunma ve tehlikelere karşı bilinçlendirme eğitimi verdim. Sık sık huzurevi ziyaretleri yaparak evlat özlemi çeken Anne Babalarımıza manevi evlat olmaya çalıştım. Kardeş Aile projesi yapıp zengin ve fakir arasına köprü kurdum. Daha burada yazamadığım birçok projelere imza attım. Eskişehir’in her mahallesine hatta birçok köylerine dahi hizmet götürmüş bir insan, şeker mahallesi için yapacakları tartışılmazdır. Muhtarlık 7/24 hizmet götürmektir demiştik.  Ben Zaten hizmetin içinden gelen biriyim. Gönüllülük şiarıyla insanlığa faydalı çalışmalar yapıyorum. Bu bile tek başına muhtar adayı olmam için gerekçedir. Fazlada söze gerek bırakmaz diye düşünüyorum."

SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ?

"Rakip muhtar adaylarımıza başarılar diliyorum. Muhtar adayı olur olmaz çevremdeki birçok arkadaşım dostum, bana destek olmak adına seferber oldu. Sevgi ekmişim, sevgi biçtim. Biz yolumuzda, ekip ruhuyla, aile ruhuyla yürüdük.  Bu süreçte emeği geçen başta Ailem olmak üzere, velilerim, azalarım ve tüm sevenlerime ayrı ayrı teşekkür ediyor. Saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.