Site Rengi

DOLAR 32,5540
EURO 34,9597
ALTIN 2.449,32
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Hürriyet Yazarı Selvi’den Duyum: ‘Eskişehir Kaybedilebilirmiş’

15.08.2019
A+
A-

Hürriyet gazetesindeki köşesinde gündem oluşturacak pasajlar yazan Abdülkadir Selvi, Eskişehir için de önemli bir bilgiyi paylaşıyor.

Selvi’nin yazısından satır başları:
“AK Parti kasım-aralık, CHP ise ekim-kasım aylarında belediye başkan adaylarını ilan edecek. Bu yerel seçimlerin bir özelliği de ittifaklar. AK Parti kulislerinde MHP ile ittifak açısından bu haftanın önemli gelişmelere gebe olduğu konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ittifak konusunu netleştirmek üzere bu hafta bir araya gelmesi bekleniyor.”

(…)

“Yerel seçimde ittifak çağrısı Bahçeli’den gelmişti. MHP lideri: “Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği dönemde MHP yine uzlaşmalı, sağduyulu duruşuna devam edecektir. 24 Haziran’da elde edilen kazanımların 31 Mart’ta yok olmasını arzu etmiyoruz” diyerek ittifak kapısını aralamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Yerel seçimlerde de böyle bir adım atabiliriz. Taraflar olumlu bakarsa niye olmasın” diyerek Bahçeli’nin çağrısına olumlu karşılık vermişti. İki liderin önümüzdeki günlerde bir araya gelip ittifak işini netleştirmesi bekleniyor.”

Selvi yazısında “CHP Nereleri Kaybediyor?” başlığı altında CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un seçim hazırlıkları ve olası ittifak senaryoları üzerine iyi hazırlanmış bir sunum yaptığından bahsederek:
“Torun, olası bir AK Parti-MHP ittifakında CHP’nin 9 belediyeyi kaybedebileceğini ifade etti. Seyit Torun’la konuştum. Analizin 24 Haziran seçim sonuçlarına göre bir kamuoyu şirketi tarafından hazırlandığını söyledi. Bunun üzerine 30 Mart 2014 yerel seçim sonuçları ile 24 Haziran seçimlerini ayrı ayrı tablolar yaparak inceledim. İki seçimin dinamikleri farklıdır, buna dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum ama önemli oy kaymaları söz konusu. 24 Haziran sonuçlarına göre eğer AK Parti-MHP ittifakı gerçekleşirse CHP’nin Burdur, Eskişehir, Giresun, Hatay, Sinop, Yalova, Zonguldak ve Tekirdağ’da kaybetme riski büyük.” dediğini köşesinde yazdı.

Selvi yazının devamında: 
“Ama bir de İYİ Parti faktörü var. Seyit Torun, İYİ parti ile ittifak yapıldığı takdirde bazı illerin CHP’de kalabileceğini söylüyor. Burdur, Tekirdağ, Giresun ve Eskişehir’de İYİ Parti ile ittifak CHP’yi kurtarabilir. Hakeza Antalya’da, İzmir’de, İstanbul ve Ankara’da İYİ Parti desteği CHP için anlamlı olabilir.” ifâdelerini kullandı.” diye de ekliyor.

Editörün notu: 24 Haziran’ın devamı niteliğinde olan 31 Mart Yerel Yönetimler Seçimleri, tıpkı 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi sürprizlere, entrikalara; afedersiniz ittifaklara -CHP’nin İYİ Parti’ye 15 vekil göndermesi ve İYİ Parti’nin birkaç gün sonra bu vekilleri geri göndermesi gibi- gebe. Hâkeza o seçimler evvelinde de CHP ‘asla yapmayız’ dediği şeyleri yapmıştı. Şimdi de ‘vatandaşın kendisi ile seçimlere gideceklerini’ belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, seçimler yaklaştıkça partiler arası gitme-gelme faâliyetlerine başlayabilir ve yine bir ittifak kurulabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.