Site Rengi

DOLAR 32,5808
EURO 35,0133
ALTIN 2.460,62
BIST 9.900,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Hüseyin Dinç Projelerini Anlattı

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Dinç; kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. “Basın mensuplarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Dinç, “Eskişehir’imize daha fazla ve daha etkili hizmet etme amacıyla AK Parti’den milletvekili aday adaylığına başvurmuş bulunuyorum. Bugüne kadarki birikimimi ve tecrübelerimi uygulamaya geçirmek için bu girişimimin bir vesile teşkil edeceğine inanıyorum.” dedi.

Dinç, daha sonra kendisini tanıttı, mesleği ve çalıştığı kurumlar hakkında bilgi verdi:
“Kendimden kısaca bahsetmek gerekirse; makine mühendisiyim. 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Anadolu Üniversitesi, Sincan Belediyesi ve özel sektörde çeşitli görevlerde bulundum ve birçok projede aktif görev aldım.”

Mesleği hakkında da bilgiler verdikten sonra, milletvekili seçilmesi hâlinde hayata geçirmek istediği projelerini anlattı.
“Milletvekili seçildiğim takdirde şehrimizle ilgili olarak; gerçekleştirmek için canla başla gayret göstereceğim önemli birkaç konudan bahsetmek gerekirse şunları söyleyebilirim:
Her şeyden önce bildiğiniz gibi, Eskişehir çileli bir trafiğe sahiptir.” diyen Dinç;
‘Eskişehir Kuzey Çevreyolu Projesi’nin hızla hayata geçirilmesinin sağlanmasını’ öne sürdü.

Çevreyolu projeleri
Dinç Eskişehir Kuzey Çevreyolu Projesiyle ilgili şunları söyledi:
“Eskişehir Kuzey Çevreyolu Projesi’nin hızla hayata geçirilmesinin sağlanması: şu an mevcut çevreyolu, şehir çevreyolu olmaktan çıkmış adeta şehir içi yol haline gelmiştir. Organize Sanayi Bölgesi’nde sabah ve akşam saatlerinde trafik tıkanmaktadır. Şehir Hastanemiz çok yakında faaliyete geçtiğinde, korkarım bu sorun daha da büyüyecektir. Hepimiz Bursa Çevreyolu’ndan geçmişizdir. Saatte 120 km hızla Bursa nasıl çabucak geçilebiliyorsa, Eskişehir’in de transit geçişi benzer duruma hızla getirilmelidir. Bu konunun Ankara’da en yakın takipçisi olacağıma söz veriyorum. Yeni çevreyolunun imar planlaması düzenlemesi İnşallah AK Partili belediyelerimize nasip olur. Bu durumda Eskişehir topraklarından geçen her taşıtın durması ve harcama yapması için gerekçe oluşturarak alışveriş, eğlence, ticaret vb. hizmetlerin sunulduğu mekanların planlamasını yapmış olacağız. Maalesef mevcut çevreyolunda bu tür planlamalar yapılmamıştır.” dedi.

Hüseyin Dinç, bir diğer çevreyolu projesi olan ‘Güney Çevreyolu Projesi’ için ise:
“Güney Çevreyolu oluncaya kadar mevcut ara yolların düzenlenmesiyle, şehre giren araç sayısı azaltılarak şehir trafiğinin azaltılması sağlanabilir. Sultandere-Sarısungur-Seyitgazi Yolu‘na çıkışın düzenlenmesi kısa sürede tamamlanırsa büyük bir trafik yoğunluğunun asgârî düzeye indirilmesi sağlanmış olur.” ifadelerine yer verdi.
 

Turizm gelirleri
Dinç’in gündemindeki bir diğer konu ise Eskişehir’in turizm gelirleri idi. Dinç bu konuyla ilgili olarak ‘turizmin 12 aya yayılması gerektiğini öne sürerek:
“Frig Vadisi Projesi, bir ucu Eskişehir’de olan bu vadi alanı, diğer ucu Kütahya, Afyon ve Uşak’a kadar uzanan büyük bir alanı kapsıyor. Tarihi mağaraların gezilmesi, sportif faaliyetlerin düzenlenmesi büyük önem taşıyacaktır. Burası 2. bir Kapadokya olur.” dedi.

Eğitim ve sağlık turizminin geliştirilmesi
“Eskişehir cazip bir şehirdir. 1. değil, 2. değil, 3. değil, 4.ve 5.üniversiteleri de kaldırır. Özellikle vakıf üniversitelerinin teşvik edilerek şehre yatırım yapmalarının sağlanması…
Eskişehir’de termal potansiyel var. Onun sağlık turizmi içerisinde maksimum düzeyde yer almasının sağlanması. Turizm yatırımları, suya atılan taşın yarattığı dalgalar gibi toplumun birçok kesimine, gelir ve istihdam artışı sağlama potansiyeline sahiptir. Her sektör böyle değildir.” dedi.

Hüseyin Dinç’ten bir proje de sanayi lojistiği için

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Dinç:
“Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 600’ün üzerindeki fabrikadan karayoluna göre daha düşük maliyetle nakliye imkânı sağlayan demiryoluyla taşımacılık yapılabilmesi için Eskişehir Hasanbey Lojistik Merkezi’ne olan 6-7 km’lik mesafeye demiryolu hattının bir an önce hayata geçirilmesi için tüm gücümle gayret sarf edeceğim. Böylece yakında demiryolu bağlantısı sağlanacak olan en yakın deniz limanı olan Gemlik’e de bölgenin ürettiği ürünler ulaştırılmış olacaktır. Bilindiği gibi halen en yakın demiryolu bağlantılı deniz limanı Bandırma olup Gemlik’e göre bir hayli uzaktadır.” dedi.

Dinç ‘iş birliği’ mesajı verdi
Eskişehir sanayicisine maksimum düzeyde desteğin verilmesi başlığında ise:
‘Yenilenen Eskişehir Sanayi Odası yönetimiyle birlikte kümelenme, ihtisas bölgeleri ve hatta serbest bölge kurulması gibi projelerde etkin bir işbirliği içinde olacağım.’ Diyen Dinç, basın mensuplarına, kendisini dinledikleri için teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.