Site Rengi

DOLAR 32,4454
EURO 34,7775
ALTIN 2.442,56
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Bilge, Anadolu Üniversitesi’nde Konferans Verdi

15.08.2019
A+
A-

Kariyer Günleri kapsamındaki yapılan " Meslek Hastalıkları ve Sosyal Hizmet " konulu konferans, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge'nin sunumuyla gerçekleşt. Türkiye Gençlik Vakfnın organize ettiği Meslek Hastalıkları ve Sosyal Hizmet Konulu Konferans Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans salonunda 16 Nisan Pazartesi günü gerçekleşt. Doç. Dr. Bilge Konferansa konuşmacı olarak katldı.

Doç. Dr. Uğur Bilge: “Telefon Ve Tablet Kullanımı Göz Hastalıklarına Neden Oluyor"
İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Uğur Bilge Meslek hastalıkları ile ilgili yapılan, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin de katlımı ile gerçekleşen konferansta; Telefon ve tablet kullanımının çok fazla olması ile birlikte artan ve artması beklenen göz hastalıklarına özel vurgu yaparak:
“Teknolojideki baş döndürücü gelişme günlük yaşamda pek çok işimizi kolaylaştrırken, bilinçli kullanılmadığında ise gözlerimizi sinsice ve ciddi boyuta tehdit ediyor. Öyle ki göz kuruluğuna neden olmakla birlikte uzağı net görememe olarak bilinen miyopi, teknolojinin ilerlemesiyle çağın hızla yaygınlaşan bir tehdidi haline geldi; telefon ve tablet kullanılmasının azaltlması konusunda özen gösterilmesi gerekiyor” dedi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Bilge, aynı zamanda Türkiye'de meslek hastalıkları ile ilgili sadece üç merkezin bulunmasının az olduğuna dikkat çekerken, bu merkezlerin artmasının öneminden bahsetti.

Meslek hastalıklarının önlenmesinde ve meslek hastalığına maruz kalanların da, iş yerinden alacakları tazminatan mahrum kalmamaları için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Konferans sonunda Doç. Dr. Uğur Bilge‘ye verdiği bilgiler dolayısıyla hediye takdimi yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.