Site Rengi

DOLAR 32,4652
EURO 34,8281
ALTIN 2.452,43
BIST 9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İyi Parti’den ‘İsraf’ Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Mehmet Ektaş, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ektaş açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“İşçiye, emekliye 75 lira, Bülent Arınç’a 5 bin lira zam”
Son açıklanan enflasyon rakamları, halkımızda oluşmuş “zam yapmamak için enflasyon rakamlarıyla oynuyorlar” düşüncesini haksız çıkarmadı. Memur, işçi ve emeklilerin zam alacakları her dönem öncesinde olduğu gibi ne tesadüftür ki yine Haziran ayı enflasyonu trajik bir düşüş yaşayarak yüzde 0.03 arttı. Enflasyon farkı üzerinden birkaç puanlık ek zam alma hayalini yaşatan memur ve emeklilerin hayalleri suya düştü.
23 Haziran seçimlerinin ardından başlayan zam yağmuru dikkate alındığında açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeklikten uzak olduğu açıktır. Yılbaşından beri dar gelirlinin yaşamına olanak sağlayan temel giderlerde yaşanan fiyat artışlarının resmi enflasyon rakamlarının çok üzerinde olduğu bilinirken açıklanan zam oranları çalışanların ve emeklilerin boynunu yine büktü. 

Hepimizin hatırlayacağı gibi daha kısa bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanının maaşına %26, kime ne hizmet üreteceği bilinmeyen, kamuoyunca, seçim öncesi birilerine pare/para dağıtmak amacıyla kurulduğu düşünülen aralarında Bülent Arınç'ın da bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare  Kurulu üyelerinin maaşlarına da %50 zam yapılmıştı.
Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Yüksek İstişare Kurulu Üyelerine yapılan zam oranlarıyla memur, işçi, taşeron işçi ve emeklilere yapılan Temmuz ayı zam oranları ile memurlara verilen enflasyon farkı kıyaslandığında ortaya çıkan hakkaniyetsizliğe sessiz kalmak mümkün değildir.

Yüksek İstişare Kurulu üyelerine bir kalemde 5.000,00 TL zam yapılırken, sürekli artan çarşı Pazar fiyatları altında ezildikçe ezilen dar gelirlilere 75.00 TL zam yapılması kabul edilemez.
Yapılan zamlar, sadakaya dönüşmüştür.
Kamuda israf inanılmaz boyutlara ulaşmış, geri dönüşümü ve katma değeri fazla olmayan işler için şişirilmiş fiyatlarla yapılan ihalelerle yandaşların cepleri doldurulurken, Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin faturasının üretimden yeterli paylarını alamayan memur, işçi ve emeklilere kesilmesi yanlıştır.
Ülkeyi idare edenler bir an önce, kamuda israfa son vermeli, vakıflar, dernekler, ihaleler üzerinden yandaşlara aktarıldığı iddia edilen kaynakları halkın yararına sunmalıdır.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.