Site Rengi

DOLAR 32,5788
EURO 35,0430
ALTIN 2.459,26
BIST 9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Kabir Ziyaretleri Başladı

Kabir Ziyaretleri Başladı
22.05.2020
A+
A-

Eskişehir’de Ramazan Bayramı sebebiyle yapılan mezarlık ziyaretleri koronavirüs (Covid-19) tedbirleri sebebiyle erken başladı.

Türkiye’de korona virüs sebebiyle birçok noktada vatandaşların hastalık riskine karşı korunabilmesi için tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, arefe gününden itibaren bayram boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle bugünden mezar ziyaretlerine erken başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Ramazan süresince kabir ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılacağı söylenmişti. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala mezarlık ziyaretlerinin sadece şehit aileleri ile sınırlandırılacağı bildirildi. Bu sebeple yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, bugün kabirlere gitmeye başladı. Sosyal mesafe kurallarına uyarak Eskişehir’de bulunan Asri Mezarlığa gelen vatandaşlar da yasak sebebiyle erkenden yakınlarının mezarlarına giderek Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Yakınlarının mezarlarını temizleyen ve sulayan ziyaretçiler, kabir ziyaretlerini yaparak dini görevlerini de yerine getirdiler.

Bayramda sadece şehit yakınları mezarlıklara girebilecek
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Ramazan Bayramı süresince sadece şehit kabirleri anne, baba, çocuk, eş, kardeş ve refakatçileri tarafından ziyaret edilebilecek. Diğer vatandaşların ise evde kalmalarının esas olduğu ifade edilirken, talep halinde ise ulaşım valilik ve kaymakamlıklar tarafından sağlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.