Site Rengi

DOLAR 32,3371
EURO 35,2023
ALTIN 2.247,11
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 9°C
Cts 13°C

Kalem, Kelamın Dik Duruşudur

24.06.2020
A+
A-

Kimse kusura bakmasın ama zaten kusur arama ciheti ile bakacak olan değilse de kusur diye tanımlar. Hayatımızın her alanında oda oda ayrılmıscasına fikir birlikleri var.
EYVALLAH.
Ama burada çok yanlış anlaşılmış bir durum var bence. Bakın burada ayrı bir fikir odasındayım.
Birileri ile belli konularda aynı fikirde olmak demek “genel” manada da aynı fikirde olacağımız anlamına gelmiyor.
Benim için aslolan mevzu “hak” tır.
Kim olursa olsun; hayata karşı duruşum, felsefem, siyasi görüşüm ve değer yargılarım aynı olsa bile ayrı fikirde olduğum konular illaki vardır.
Bu farklılığı saygı ile karşılamak yerine düşmanlık, nifak veya hasetlik gibi menfi kalıplar içine sokmak bana göre büyük cehalet ve bana çok uzak bir oda.
Ve iman ediyoruz diyen hiç kimse “haksızlık” söz konusu olduğunda sırf “bizim cenah” diye haksızın sırtını sivazlamak gibi bir amaca hizmet ediyorsa bizim cenahımız aynı değildir.
Zihniyetimiz farklı bir defa.
Hak kavramı bu dünyada geçici ahirette bakidır
Ama burada haksızlığa hatır için alkış tutanların da ahirette akıbeti haktır ve hiç hayırlı değildir.
Şunu herkes iyi bilsin ki; kalemim kelamımdır ve dilimdir. En az benim kadar dik bir kelamım ve kalemim var. Hatır için eğilmem bükülmem.
“Hak” neyse o.
“Hakikat”ne ise o.
Şahıslara takılmam, derdim fikirlerle.
Selam ve dua ile…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.