Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Kocaman Bir Alkış…

15.08.2019
A+
A-

Dördüncü sınıf öğrencileri öğretmenlerinin öncülüğünde topladıkları mavi kapaklarla görme engelliler için beyaz baston yardımında bulundu.

Eskişehir’de birbirinden farklı sosyal projelere imza atan Cumhuriyet İlkokulu, Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Eskişehir Şubesi ile birlikte yürüttüğü Mavi Kapak Kampanyası kapsamında bir etkinlik gerçekleştirdi. Toplanan mavi kapaklarla alınan beyaz bastonlar görme engellilere öğrenciler tarafından bugün teslim edildi.

Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Okul Müdürü Ceylan Yavuz, GÖRSEM Eskişehir Şube Başkanı Selahattin Oktay, dernek üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sınıf Öğretmeni Saadet Özbek ve 4/C sınıfı öncülüğünde toplanan mavi kapaklardan sağlanan gelir ile görme engellilere beyaz baston desteği sağlandı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Özbek, her gün evlerimizde mavi kapakların, engelli vatandaşlara katkı haline gelmesi için hazırlanan projenin 4 yıldır 4/C sınıfının desteği ile yürütülmekte olduğunu söyledi. Akıllı, çalışkan ve bunun yanında sosyal yardımlaşma ve proje yürütme hevesi taşıyan her bir çocuğun bu 4 yıl boyunca her yıl 600 kapak getirdiğini belirten Özbek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Sadece ev ile değil, bulabilecekleri her yerden mavi kapak toplanmasına yardımcı olan öğrencilerime ve velilerime verdikleri destek için çok teşekkür ederim. GÖRSEM ile gerçekleştirdiğimiz bu projenin katlanarak büyümesini, elinden gelen herkesin katkıda bulunarak bu konudaki bilinci artırmasını temenni ederim. Engeller biz onları göz ardı edelim diye değil, bu projede olduğu gibi el ele vererek onları aşalım diye var.”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Ceylan Yavuz, kampanya kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür sosyal aktivitelerin devam etmesi yönünde ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti. Her birimizin gelecekte birer engelli adayı olabileceğimizi hatırlatan Yavuz, “Dayanışma ve birlikteliğimizi her noktada gerçekleştirmeliyiz. Çorbada tuzumuz olsun istedik. Büyük bir çaba ve emek ile kapak toplayan öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

4/C Sınıfından Ali Önder ve Buket Bozkurt’un şiir dinletisinin hemen ardından, görme engellilere beyaz bastonları teslim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.