Site Rengi

DOLAR 32,4374
EURO 34,8362
ALTIN 2.447,29
BIST 9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Kütahya’da ’vefalı nesil edebiyat sokağında buluşuyor’ programı

15.08.2019
A+
A-

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vefa-Der ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği ’vefalı nesil edebiyat sokağında buluşuyor’ programına katıldı.
Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan Başkan Saraçoğlu, "Kültürde, sanatta, adalette ve hemen her alanda dünyaya örnek olan bir medeniyetin evlatları olarak kültür ve sanata sahip çıkarak, bu anlamda üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret ediyoruz. Biliyorsunuz belediyecilik inşa işidir. İnşa dediğimiz zaman yalnızca yol, bina, park aklımıza gelmemeli. Bunlar elbette olmalıdır fakat bunların yanında yani şehri inşanın yanında medeniyeti inşa göz ardı edilemez. Şehir ancak kültürle, medeniyetle gerçek bir şehir olabilir. Biz halka hizmet Hakk’a hizmet düsturumuza binaen yollar, binalar, parklar kısacası vatandaşımızın ihtiyacı olan tüm inşayı yapıyoruz, biliyorsunuz. Bir de dediğimiz gibi medeniyeti inşa var ki bu noktada ’Düşünce Atölyesi’, ’Anadolu’yu Mayalayanlar’, ’Bu Toprağın Ezgileri’, ’Başlıksız Söyleşiler’, ’Ihlamur Sohbetleri’ gibi içeriği ve markası tamamen bize ait olan yerli ve milli programları ve daha başkalarını her ay düzenli olarak gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na ilk başvuruda kabul edilen Türkiye’deki tek il olduğunun altını çizen Saraçoğlu, "Bunu övünçle söyleyebilirim ki Kütahya’mızın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına ilk başvurusunda kabul edilmiş olması yalnızca Belediye Başkanı olarak bizim ya da Kütahya Belediyesi’nin değil Kütahya’nın büyük bir başarısıdır. İşte Medeniyeti inşa dediğimiz şey budur. Çini başta olmak üzere diğer tüm el sanatları ve zanaatlar bu kapsamda önem arz ediyor. Kütahya; sanatı ve zanaatı, kültürünü yücelterek ekonomik bir güç olarak değerlendirmekte ve görüyorsunuz bu dünya çapında kabul görmektedir. Peki bunlar yeterli mi? Kütahya’mız tarih boyunca bir medeniyet beşiği olmuş bunu sürdürmek ve daha yukarılara taşımak bizlerin ve siz değerli gençlerimizin görevidir. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Nasıl ki biz, bizden öncekilerin mirasını korumaya gayret ediyorsak sizler de geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurmalısınız. Okumalı, öğrenmeli, gerçekleri görmeli ve bu medeniyeti daha da yüceltmelisiniz" diye konuştu.
Program toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve plaket takdimi sonrası sona erdi. (EFE)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.