Site Rengi

DOLAR 32,5148
EURO 34,9317
ALTIN 2.434,85
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Liseli Gençler Şirket Kuruyor!

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, liseli gençlerin girişimciliğini bir kez daha ortaya çıkaracak.  Bu kapsamda liseli gençlere metorlük (danışman rehber)  yapacak genç girişimcilerin eğitimleri başladı. 

Eğitim programında konuşan ve proje hakkında bilgi veren TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Egemen Temizsoy, “Eskişehir Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünü üstelendiği Kurulumuz, lise çağından girişimci düşünebilmeyi verebilmek ve Eskişehir’e dolayısıyla da ülkemize değer katacak gençlerimizin gün yüzüne çıkarılmasını hedefliyor. Bu kapsamda projemizi şekillendiriyoruz” dedi. 

Eskişehir ticaret hayatında aktif olarak çalışan, şirket yöneten ve profesyonel iş hayatında yer alan genç girişimcilerin proje için eğitim çalışmalarına başladığını açıklayan Temizsoy, “Liseli gençler mentorları ile birlikte şirket kuracak, üretecek ve kazanacak” diye konuştu. 

Geçtiğimiz yıl 30 lise, 30 şirket, 30 mentor, 250 katılımcı ile yapılan projenin bu yıl daha da geniş kapsamlı hale getirildiğine değinen Temizsoy, “Bu yıl 52 şirket, 52 mentor ve 400 katılımcıyla projeyi hayata geçireceğiz. Projeyle liseli gençler tarafından kurulan şirketlerin ürünleri Eskişehir’de sergilenip satılacak. Nihayetinde ise Türkiye çapında düzenlenen yarışmaya katılacak. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da yapılan Türkiye finaline Eskişehir’den 4 okul gitmişti bu yıl bu sayıyı da arttıracağız” dedi. 

Projenin Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Sanayi Odası, Genç Başarı Eğitim Vakfı ile imzalanan “Liselerde Girişimcilik Projesi” protokolü ile yapıldığını da ifade eden Temizsoy, 9 ile 12. sınıflar için iş yönetimi, ekonomi ve girişimcilik derslerini verileceğini, belirlenen okullarda gönüllü öğrencilerin de projede yer alacağını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.