Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Makedonya’dan Bisiklet İle Yola Çıkan İki Arkadaş Mekke’ye Ulaştılar

15.08.2019
A+
A-

Makedonyalı 2 arkadaş avukat Senad İdrisi ve imam Amir Aslani, Makedonya'dan bisikletle hac vazifesini yapmak için Mekke'ye gitmek için yola çıkmışlardı. 

Makedonya'dan yola çıkan İdrisi ve Aslani, Tetova dan yola çıkarak İpsala, Malkara, İzmit, Bursa üzerinden 7 Temmuz da Eskişehir'e gelmişlerdi.  Eskişehir de Mavi Radyo ve Haberötesi tarafından karşılanmışlardı.
Makedonya dan çıktıktan 56 gün sonra Mekke'ye ulaşan iki arkadaş Hac görevlerini yerine getirdikten sonra aynı güzergahtan geri dönecekler.

Senad İdrisi, yolculuğa Makedonya Kalkandelen'den başladıklarını dile getirerek, "Arnavutluk'a geçtik, ardından Yunanistan üzerinden Eskişehir'e geçtik. Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in, onun ashabının ve modern çağlar öncesinde tüm Müslümanların yürüyerek hacca gitmesi gibi biz de bisikletle giderek hac vazifemizi yerine getirmek için Bayram öncesi Medine'ye ulaştık. Konya da mola verip Mevlana'yı  ziyaret ettik. Hac yolculuğumuz 3 kıta ve 6 ülkeden sonra Mekke'ye son buldu.Şimdi Müslümanlar için de dua etme zamanı. Yolculuğumuz da bize misafirperverlik gösteren Türk Kardeşlerimiz içşnde dua edeceğiz".

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.