Site Rengi

DOLAR 32,5125
EURO 34,9104
ALTIN 2.438,32
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

‘Masal Bahçesi, Her Çocuğa Bir Masal’ Projesi İmzalandı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir İl Temsilciliği ile 'Masal Bahçesi, Her Çocuğa Bir Masal' projesi Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ile TÜGVA Eskişehir İl Temsilcisi Fatih SERT tarafından imzalandı.

Projenin amacı; projeye konu olan ve ev sahipliği yapan Eskişehir Devlet Hastanesi'nde mevcut olan çocuk poliklinik ve klinik odalarının masal kahramanları figürleriyle, masal bahçesine dönüştürülmesidir. Projenin içeriği iki aşamalı olacak, ilk aşamada çocuk masal kahramanlarıyla boyanması, süslenmesi, Nasreddin Hoca maketlerinin çocuk poliklinikleri girişlerine yerleştirilmesi, kliniklere masal kitapları, boyama kitapları, çizgi film DVD lerinin konulması. Sonraki aşama ise; TÜGVA tiyatro grubu öğrencilerinin Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Nasreddin Hoca gibi gerçeği canlandıran masal figürü kostümleriyle hastanede yatan çocukları eğlendirici dinleti ve masalların anlatılması şeklinde uygun görüldü.

Proje imza töreninde konuşan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur Bilge:
"Bu proje ile Eskişehir Devlet Hastanesi çocuk poliklinik ve klinikleri çocukların hayal ettiği masal bahçesine dönüşecek, sanal ekranda gördükleri hayal kahramanlarıyla hastane ortamında eğlenme şansı yakalayacaklardır. Bu projenin hayata geçmesi sonucunda hastane korkusu olan çocukların ortamdan kaynaklı korkusu azalacak, hastanede geçirdikleri sürede daha keyifli bir ortamda tedavileri sürdürülecektir. Proje Eskişehir ilinin çocuk hastalarının hayal dünyalarına hitap eden, hastane ortamını güzelleştirici, UNİCEF çocuk haklarına uygun, çocuk sağlığına yüksek fayda sağlayan ve motive edici ve kalıcı çözümleri olan faaliyetleri içermektedir. Proje özünde gelecek nesil çocuklarımız için; Devlet ve STÖ yerel yönetim aktörlerinin işbirliğinin gerekliliğini ortaya koyan ,gelecek nesil için farkındalığı olan özel bir sosyal sorumluluk projesidir." dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.