Site Rengi

DOLAR 32,5709
EURO 34,9658
ALTIN 2.445,80
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Meslek Lisesi Öğrencileri Ve Öğretmenleri İhtiyaçlı Aileler İçin Seferber Oldu

15.08.2019
A+
A-

Kaymakam Şahin, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” Projesini Yerinde İnceledi. Kaymakam Cemal ŞAHİN, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Osman ANIL ile beraber İlçemizdeki “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” Projesi Kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” Projesinde, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından ayni ve nakdi, giyecek, yiyecek, yakıt yardımı almaya devam eden aileler arasından İhtiyaç sahipleri belirlenmiştir. 276 adet ihtiyaç sahibine ait bakım ve onarımı yapılacak ev tespit edilmiştir.

Proje kapsamında, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören gönüllü öğrencilerden ve öğretmenlerden oluşturulan ekip ile İlçede bulunan ihtiyaç sahiplerinin evlerinde, okul imkanları dahilinde tamirat, tadilat ve onarımlar başlamıştır. Ayrıca bu çalışmalar öncesinde evlerde yapılacak işlerin keşifleri sırasında ailelerin istekleri de göz önüne alınmıştır.

İhtiyaç sahibi kişilerin evlerinde yapılan küçük onarım işleri; Çamaşır makinesi, buzdolabı, elektrik süpürgesi, fırın, ütü, bilgisayar, televizyon gibi elektronik eşyaların bakım ve onarımı, elektrik tesisatları, priz , anahtar, aydınlatma, ısıtma, soğutma ve sıhhi tesisatlarının bakım ve onarımı, boya badana, küçük çaplı kaynak işleri, fayans işleri, ahşap dolap tamiri, zemin onarımı ve yenilenmesi, evin duvar ve çatı onarımları olarak belirlenmiştir.

Öğrencilerin çalışmalarını inceleyen, Kaymakam Şahin, İnsanların yüzünün gülmesi, bizimde yüzümüzün gülmesi demektir. Dedi ve ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam şartlarını iyileştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Evlerinde bakım, onarım ve iyileştirme çalışması yapılan vatandaşlar başlatılan projeden memnun olduklarının ifade ederek Kaymakam Şahin’e, Okul Müdürü Anıl’a ve öğrencilere teşekkür ettiler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.