Site Rengi

DOLAR 32,4447
EURO 34,7522
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir ‘Hekime Şiddet‘i Kınadı

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir ‘Hekime Şiddet‘i Kınadı
07.08.2020
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Kırmızıtoprak Âile Sağlık Merkezi’nde doktorlar ve rapor almaya gelen âile arasında yaşanan olay ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, hekime saldırı olayını kınadı.

MHP Eskişehir İl Başkan Candemir mesajında: “Yaklaşık 7 aydır içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemi sürecinde hem ülke genelinde hem de ilimizde başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız özverili, fedakarca çalışmışlardır ve çalışmaya devam etmektedirler. Özellikle tecrit alanlarında görevli sağlık çalışanlarımız, kendi canlarını hiçe sayarak, ailelerinden dahi uzakta kalmayı göze alarak, görevleri başında Covid-19 hastalığının tanı ve tedavisi için bin bir gayretle emek vermektedirler. Lakin zaman zaman beklentilerinin karşılanmadığı bahanesine sığınan, herhangi bir bahane bulma tenezzülünde bile bulunmadan hastaneleri ve sağlık merkezlerini savaş alanına çeviren, buralarda fiziksel ve sözel şiddete başvuran, hatta cinayete kadar varan bir zihniyet maalesef sıradanlaşmıştır. Bu cinnet haline son vermeye yönelik, uzun yıllardır birçok önlem, kanun, vs. üzerinde konuşulmuş ancak herhangi bir sağlık kuruluşunda, sözel ya da fiili şiddete hiç kimsenin kalkışamayacağı, şiddete sıfır tolerans gösterileceği caydırıcı, sonuç alıcı ve somut adımlara henüz ulaşılamamıştır.

Hiçbir meslek grubu daha yoktur ki insan için bu kadar emek verirken, fedakarlık yaparken karşılığında böyle fiziksel yada psikolojik şiddet görsün. Sağlık çalışanlarının “hedef” haline geldiği ve hekimlik mesleğinin değersizleştirildiği bir ortamı maalesef yaşıyoruz. Sağlıkta şiddet yasasına rağmen, ülkemiz genelinde, sağlık çalışanlarına şiddet devam etmektedir. Ancak geldiğimiz noktada, yasal düzenlemelerin uygulamada yeterli sonuçlar doğurmadığı net bir şekilde görülmektedir. Böylesi bir pandemi sürecinde dahi kendilerine ciddi bir yaptırım olmayacağını, düşünerek ve güvenerek tehdit ve saldırılarda bulunabilen şahıslar olduğuna göre yasa koyucuların ve hukuk mekanizmasının daha keskin önlemler alması kaçınılmazdır. Bu şartlarda şiddete maruz kalmış sağlık çalışanları ve onlarla birlikte çalışan mesai arkadaşlarının tekrar verimli bir çalışma motivasyonuna dönmelerinin zorluklarını tüm toplum düşünmeliyiz. Sağlık alanında yaşanan her şiddet olayı, sağlık hizmetlerini aksatmakta, sağlık çalışanlarının motivasyonlarını ciddi anlamda düşürmekte ve sağlık çalışanlarıyla hastaları arasını açmaktadır. Toplulumuzu bu konuda sağduyulu olmaya, kendisine hizmet eden sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle; Şehrimizde yaşanan Kırmızıtoprak Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan doktorlarımız Ezgi Çalıkuşu ve Aytekin Akın’a fiziki ve sözel olarak yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, Sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması konusunda yasal düzenlemeler ivedilikle gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Doktorlarımıza acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, tüm sağlık çalışanlarımızın her zaman destekçisi olacağımızı ve tüm sağlıkta şiddet olaylarının karşısında olacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.