Site Rengi

DOLAR 32,5709
EURO 34,9658
ALTIN 2.445,80
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

MHP Kadınlar Gününü kutladı

15.08.2019
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir İl Kadın kolları 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı

MHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanlığı  kadın cinayetleri, çocuk yaşta evlilikler, kadınlara ve çocuklara yönelik taciz ve tecavüzlerin altını çizerek tüm kadınların Kadınlar Gününü kutladı.  

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Kadriye Alkan yaptığı açıklamada,  “8 Mart Kadınlar Günü, Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, soysal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

Kadın cinayetleri, çocuk yaşta evlilikler, kadınlara ve çocuklara yönelik taciz ve tecavüzler ülkemizin son yıllardaki kanayan yarası. 2017 yılında 409 kadın öldürüldü, 387 çocuk cinsel istismara uğradı, sadece 2018 Şubat ayında 47 kadın katledildi. ” Yapılan kanun ve düzenlemeler ile ülkemizin dünyanın birçok ülkesine kıyasla yüksek standartlara ulaştığını ifade eden Alkan, “ Her geçen gün artan cinayet ve istismarın önüne geçebilmek için kanun düzenlemelerinin acil yapılmasını istiyoruz. Ayrıca başta eğitim olmak üzere, gerek siyaset ve sosyal hayatta gerekse ekonomik hayatta, kadınlarımızın statüsünü iyileştirici çalışmalarına devam edilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle fedakarlığın, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş, kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi amacıyla yapılan her türlü çalışmanın artarak devam etmesini diliyorum. Yürekleri sürekli sevgi dolu, merhamet dolu, başta Şehit ve Gazi anneleri ile Şehit ve Gazi eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum. “ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.