Site Rengi

DOLAR 32,4454
EURO 34,7775
ALTIN 2.442,56
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

MHP’den ‘Dünya Çevre Günü’ Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi İl Merkezi'nden 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlandı. İl Basın Sözcüsü Fatih Erdem'in yayınladığı mesajda, aşırı üretime ve aşırı tüketime dikkat çekildi.

Erdem açıklamasında:
"Üretimin ve tüketimin hızla arttığı, doğal kaynakların hızla azalma hatta bazı noktalarda tükenme sürecine girdiği bir dönem olmuştur. Bugün 7.6 milyarı aşan dünya nüfusunun birer üyesi olan bizler; aşırı üretim ve aşırı tüketimin doğal bir sonucu olarak karbon ayak izi ve su ayak izi tehlikesi her geçen gün büyümektedir. Küresel ısınma tehdidi altındaki dünyamızın doğal ve çevresel kaynaklarındaki bozulmaların en üst düzeyde olacağı varsayılan bu süreçte; uluslararası toplumun, sosyal, ekonomik, çevresel ve politik alanda pek çok radikal kararlar almak ve küresel düzenlemeler yapmak durumunda kalacağı aşikârdır. Yerel yönetimlerin sorumluluk alanları içerisinde önemli bir yer işgal eden atık sorununun çözümüne ilişkin bütüncül bir yaklaşımın geliştirilmesinin ülkemizin sürdürülebilir kalkınması açısından büyük öneme sahip olduğu açıktır. Geri dönüşümün önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Toplum olarak ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılmasına özen göstermemiz gerekiyor. Ambalajı çöpe atmak sadece dünyamızın geleceğine değil ülkemize, ekonomimize de zarar veriyor. Bugün 1 ton kâğıdı geri dönüştürerek 17 ağacı kesilmekten koruyor ya da 1 alüminyum içecek kutusunu geri dönüştürdüğümüzde bir televizyonu üç saat çalıştıracak enerjiyi kazanmış oluyoruz." dedi.

"Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz"
Erdem sözlerini "yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz" âyetini işaret ederek sürdürdü.
"Bizler “Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz” ölçüsünü koyan bir dinin mensuplarıyız. Türk Milleti kadar hassas bir millet yoktur. Daha az tüketerek, daha az kirleterek, çalışanlarımızın iş tatmini ve motivasyonunu daha yüksek tutarak daha müreffeh bir dünya kurabileceğimiz inancındayım. MHP Eskişehir olarak; halkımızın ve çocuklarımızın günlük hayatlarında çevre bilinciyle hareket etmeleri konusuna ayrı bir önem veriyoruz. Yazılı ve görsel medyada vatandaşlarımızın duyarlılığını artırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu vesileyle; 5 Haziran Dünya Çevre gününü kutluyor, temiz, kaliteli ve daha yaşanılabilir bir dünya temennisi ile sağlıklı bir gelecek diliyorum."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.