Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Odunpazarı kredi için yetki istedi

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısı hararetli tartışmalara sahne oldu

Başkan Kazım Kurt başkanlığında Bugün Yapılan Toplantıda   İller Bankası, kamu bankaları ve özel bankalardan  60 ay vadeli 28 milyon TL kredi temini için Başkan Kazım Kurt’a yetki verilmesi tartışma konusu oldu.Maddeye AK Parti grubu ret  oyu verdi. Konu hakkında söz alan AK Partili Ahmet Yapıcı, “Yasal mevzuata uygun olmamasından dolayı karşı oy veriyoruz. Asıl konuşulması gereken konu bu borcu niçin aldığımız. Belediyeyi niçin  her sene daha fazla borç yükü altına sokuyoruz. Neden belediyenin borcu çevrilmez hale geldi. Neden cari borçları ödemek için yüksek faizle borçlanıyoruz. Asıl konuşulması ve tartışılması gereken konunun bu olduğu kanaatindeyim. Bildiğiniz gibi bu güne kadar getirdiğiniz proje kredilerine olumlu oy verdik. Odunpazarı yatırım gelecek diye onay verdik. Ama tüccar gibi verin harcayayım mantığı ile getirdiğiniz ve takip ettiğiniz borçlanma olaylarına biz alet olmayız. Kendiniz çalın kendiniz oynayın. Sayısal çoğunluğunuz buna yetiyor” dedi.

" YAPTIĞINIZ BİR ŞEY YOK "

Yapıcı, Başkan Kurt’un önceki dönemden daha fazla iş yaptık sözlerini eleştirerek,  “Yeni pazar, yeri düğün salonu yapmadınız daha çok park yapmadınız. Bir şey yaptınız. Borcu çok çok artırdınız. Daha önceki yönetim belediyeyi 30 milyon TL borçla belediyeyi borçla devraldı. 10 yılda 88 milyon borçla size devredildi. 58 milyon fark vardı. Her yıl 5.8 milyon lira borçlanmış. Sizin döneminizde borçlanma 175 milyon lira. Bütün gelirlerimiz borçlarımızı karşılayamaz durumda. 4 yıllık sürede 87 milyonTL  daha borçlandırdınız belediyeyi. Borcun bu kadar artmasına rağmen yaptığınız işlere bakıyoruz ne var diye. Odunpazarı sağlıklaştırma projesi yok.  Şelale Park projesi yok. Şehri derya projeniz yok. Botanik projeniz yok. Doğru dürüst asfalt ve trevatuar çalışmanız yok. Yaptıklarınız ortada. Üç kelime ile özetlersek saz, caz ve festival olarak özetleyebiliriz” diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.