Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Örnek Projeyle Örnek Hizmet Verdiler

15.08.2019
A+
A-

Türkiye’de sadece Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz’ projesi kapsamında dünkü seçimlerde 51 seçmen sandığa taşıyıp oylarını kullanmaları sağlandı.  
İl Sağlık Müdürlüğü ile Bursa-Eskişehir- Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından hazırlanın uygulanan proje sayesinde, dün yapılan Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde onlarca vatandaşa rahat bir oy kullanma hizmet sunuldu. Şehir merkezinin çeşitli mahallelerinde yaşayan ve fiziksel rahatsızlıkları yüzünden tek başlarına sandığa gidemeyecek durumda olan 51 seçmene, oluşturulan 12 kişilik personel hazırlanan 2 özel araçla gün boyu hizmet verdi. Seçim günü öncesi başvuru yapan ve adresleri vatandaşlar, ekipler tarafından evlerinden alınıp oy kullanacakları okullara götürüldü. Seçim kurullarına daha önce başvurmadıkları için oy kullanacakları sandıklar binaların yüksek katlarında olan seçmenler, hazırlanan özel cihazlarla merdivenlerden çıkartılıp oy kullanmaları sağlandı. Seçmenler oylarına kullandıktan sonra yine aynı ekipler tarafından evlerine götürüldü. 
Sağlık ekiplerinin çabaları ile verilen bu hizmetten hayli memnun olan seçmen ve yakınları, bu çalışmanın örnek olduğunu, aksi durumda sandık başına ulaşmalarının hayli zor olacağını belirttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.