Site Rengi

DOLAR 32,4374
EURO 34,8362
ALTIN 2.447,29
BIST 9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Pet Şişe ve Kredi Kartları Hırsızlara Anahtar Oluyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de anahtarcılık ve çilingirlik yapan Soner Altın, evden çıkıldığında kapının kapatılmasının yeterli olmadığını, hırsızların pet şişe ve kredi kartı kullanarak kapıları rahatlıkla açabildikleri söyledi. 
Birçok vatandaş evinden kapısını kilitlemeden sadece kapatıp çıkıyor. Kapıların kilitlenmeden kapatılması ise hırsızlara davetiye çıkartıyor. Hırsızlar da kredi kartı ve pet şişe gibi materyaller kullanarak kilitli olmayan kapıları rahatlıkla açabiliyorlar. Konuyla ilgili yaklaşık 25 yıldır anahtar sektöründe ter döken Soner Altın, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Altın, "Vatandaşlar evin altındaki markete bile gittiklerinde kapılarını kilitlemeliler. Çekilerek, kilitlenmeyen bir kapı hiç bir şekilde yeterli değildir. Çünkü hırsızların kullandıkları kredi kartları ve pet şişeler anahtarı olmuş durumda. Hatta maliyetsiz anahtar diyebilirim. Hırsız kapı açar, çilingir kilit açar. Hırsızın kapıyı açabilmek için en fazla 5 dakikası var. Çilingir gibi usta hırsız görmedim ama genelde ekonomik kapı olan binalara daha rahat girdiklerini gördüm. Müşterilerimize kapıyı çekip çıkmamalarını, kapılarını kilitlemelerini ve kapı güçlendirme sistemi kullanmayı tavsiye ediyorum" diye konuştu.

"Hırsızlar posta kutularını takip ediyor" 
Hırsızların posta kutularını takip ederek biriken faturalardan yararlandıklarını aktaran Altın, "Çoğu faturalar elektronik ödeme ile ödeniyor. Bu durumda da faturalar posta kutularında birikiyor. Biriken faturalar vatandaş tarafından alınmayınca hırsızlar kutuları takip ederek faydalanabiliyorlar. Müşterilerimize kapılarını 2 kere kilitlemelerini tavsiye ediyoruz" dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.