Site Rengi

DOLAR 32,4966
EURO 34,9216
ALTIN 2.438,38
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

"Porsuk Çayı Köprüleri" Fotoğraf Sergisi

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Porsuk Çayı Köprüleri” fotoğraf sergisi İBF Sergi Salonu’nda açıldı. 
Prof. Dr. Levend Kılıç tarafından yürütülen "Optik Bakış" dersi kapsamında İBF öğrencileri Arjin Civan Şahin, Bünyamin Kutluca, Nevruz Doğan, Onur Berkay Suiçmez, Sena Aşıcı, Taşkın Demir, Tuğçe Erman ve Yusuf Zeynel ‘in hazırladığı serginin açılışına çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Bütün bir dönem süren çalışmalarının karşılığını almaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren İBF Sinema Televizyon Bölümü öğrencisi Arjin Civan Şahin görüşlerini şöyle belirtti: 
“Sergi, bütün dönem boyunca üzerinde çalıştığımız fotoğraflardan oluşuyor. Belli bir tema belirleyip buna farklı öğrencilerin farklı bakış açıları ile çektiği fotoğraflar sergimizde yer alıyor. Ortaya çıkan fotoğraflardan memnunum, kendi çektiğim karelerde farklı bir şey denemeye çalıştım. Fotoğraf çekmeyi seven birisi olarak benim için önemli bir tecrübeydi. Fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ve bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Bu anlamda bir konu belirleyip bu konu etrafında fotoğraf çekmek gibi uzun soluklu bir çalışma yapmamıştım. Bu etkinlik, benim ve arkadaşlarım için iyi bir deneyim oldu. Sergilenmesi ve toplumun beğenisine sunulması kendi açımdan çok önemliydi.” 

"Köprüler ile insanlar arasındaki bağlantıyı anlamaya çalıştık" 
Köprülerin insan ve kent hayatındaki yerini tema edindiklerini dile getiren İBF öğrencisi Bünyamin Kutluca ise, konu üzerinde düşünsel bir sürece girdiklerini ve köprülerle insanlar arasındaki bağlantıyı anlamaya çalıştıklarına dikkat çekti. Kutluca, “Arkadaşlarımızla çekmiş olduğumuz fotoğrafları bir kolaj hâline getirip bir sergi oluşturmaya çalıştık. Gelen katılımcıların sergi hakkındaki düşüncelerini aldıktan sonra fotoğrafçılık ve Porsuk Köprüleri üzerine bir konuşma yapmayı planladık. Ben fotoğraflarımı çekerken insanın köprü ile arasındaki ilişkiyi incelemek istedim. Bu sayede köprülerin sadece üzerine basılıp geçilmeyecek yapılar olduğunu, üzerinden geçtikten sonra da unutulmayacak yapılar olduğunu fotoğraflarıma yansıtmaya çalıştım. Bize gerekli tüm imkânları sağlayan Levend Hocamıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Porsuk Çayı’nda bulunan köprülerin fotoğraflarının yer aldığı “Porsuk Çayı Köprüleri” sergisi 25 Mayıs Cuma gününe kadar İBF Sergi Salonu’nda ziyaretçilere açık olacak. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.