Site Rengi

DOLAR 32,5575
EURO 34,9339
ALTIN 2.440,45
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Prof. Dr. Hasan Gönen Projelerini Anlattı

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğumuz Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen Oldu. 

Sorularımızı yanıtlayan Prof. Dr. Hasan Gönen  konuşmasına, Haber Ötesi ve  Mavi Radyo takipçilerini selamlayarak başladı. Ve konuşmasında :“ Afrin,  Münbiç,  Kuzey Suriye ve Doğu Fırat bölgesinde terörü ortadan kaldırmak için mücadele eden Mehmetlerimizin başarılı olmasını diliyorum. Hiçbirinin ayağına taş değmesin, hepsine Allah zaferler nasip etsin. Atışları keskin olsun. Allah devletimize milletimize zeval vermesin.” Diyerek sözlerine devam etti.

 

VAADLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK.

“12 yıl inşaat mühendisliği bölüm başkanlığı yaptım. Bölüm başkanlığımda, bölümümüze dışardan bağışlar katkılar olmak üzere, bilgisayar odası, seminer salonu toplantı odası gibi birimlerimizin eksiklerini dışardan sağlamış birisi olarak, rektörlük dönemimde de vadettiğimiz alanlar vardı. Bir tanesi sosyal üniversite olabilmekti, yaşayan kampüs, yaşayan külliye olmaktı. Bu günün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde spor alanlarının oluşturulması ve fakültede laboratuvar binalarının tamamlanmasıydı. Biz sosyal üniversite olarak hemen hemen bütün yatırımlarımızı yerine getirdik. Yeni Rektörlük binamızı tamamladık, ilahiyat fakültemizin tefrişatını tamamladık. Camimiz oldu yaptıranlara, bağış yapanlara teşekkür ediyoruz. Bir de stadımız var, dünya standartlarına uygun mezuniyet törenlerimizi ve spor karşılaştırmalarımızı burada yapıyoruz.

OSMANGAZİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ YATIRIMLARI

Biz göreve geldiğimiz de, hastanemiz kamu kaynaklarından yararlanan hastane statüsünden çıkarılmıştı. Biz onu yeniden o statüye kavuşturduk. Büyük onarım adı altında 70’li yıllarda temeli atılmış, 90’lı yıllarda hizmete alınmış binamızın yenilenmesi gerekiyordu. Biz hastanede bir de özel kat oluşturduk. Bu katta özel hastanelerdeki konforu aratmayan, yarım kart düzenledik. Çok pahalı olamayan ve halkımızın memnuniyetini kazanan bir ortam oluşturduk. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığımızın inşaat masraflarımızı ödediği bir Tekno Park binamız var. Orada 38 şirketimiz AR-GE çalışmaları yapıyor. Tekno Park’da tüm mekanlarımız dolu hale geldi. Şimdi yine Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığımızdan 40 şirketimizin AR-GE yapabileceği yeni bir bina istiyoruz. Deprem çalışmalarının yapıldığı büyük bir laboratuvar ortaya çıktı ve bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak bölgemizde havacılık, Uzay sanayi ve raylı sistemler konusunda da ciddi çalışmalar yapmak bizim boynumuzun borcu.

TÜRKİYE MAZLUMLARIN UMUDU

Bizim Türkiye olarak kültür coğrafyamızda misafirimiz olmayan, hiçbir coğrafya ve ülke yok. Hepsi bizim muhakkak misafirimiz oldular. Türkiyemiz dünya mazlumlarının son sığınağı. Dolayısıyla Türkiye’nin ayakta kalması, tüm dünya mazlumlarına kol kanat germesi için güçlü olması lazım.

Üniversiteler toplumda, ülkede olması gereken tüm faaliyetlerin merkezinde olmak zorunda. Üniversiteler bir faaliyetin ortasında olursa, o faaliyete doğru rehberlik edebilir. Biz göreve geldiğimiz tarihten bu yana, Üniversitemizin bütün imkanlarını Eskişehir halkımıza açmış bulunuyoruz.” Diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.