Site Rengi

DOLAR 32,5782
EURO 34,9928
ALTIN 2.455,79
BIST 9.768,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Prof. Dr. Şenocak’ın Annler Günü Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Hz. Adem’den sonra her insan, başka bir insanın bedeninden can bularak başladı hayata; Hz. Muhammet, Aşık Veysel ve daha niceleri… Bu yüzden yekvücut olmanın, bir olmanın, her koşulda vefalı olmanın gerçek karşılığı oldu annelik. Dahası da vardı. Merhamet, sevgi, şefkat, fedakârlık gibi pek çok yüce erdem yine annelikle gerçek anlamına ulaştı.
    Hiçbir karşılık beklemeksizin ömürlerini evlatlarına vakfeden annelerimiz, kadınlarımız, ailenin, toplumun ve bütün bir insanlığın her zaman en erdemli asli mimarları oldular. Çocuklarımızı ilkeli, sağduyulu, özverili ve vatanperver bireyler olarak yetiştirmek, geleceğe hazırlamak, topluma ve insanlığa faydalı olmaları için çalışmak her birimizce bu nedenle kutsal kabul edildi. 
Yüce Türk milletinin toplumsal yaşamının yegâne ilkesi, hiçbir ayrımcılığa mahal vermeksizin her bir insan evladına kol kanat geren anne şefkati ve hoşgörüsünden beslenmiştir. Büyük özverilerle bizleri yetiştiren annelerimize karşı vazifemiz, topluma faydalı bireyler olarak onlara emeklerinin boşa gitmediğini göstermek ve nihayetinde ülkemizi tüm annelere hak ettiği refahı sağlayan muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olmalıdır.
    Bu anlamlı gün vesilesiyle cennet vatanımız için gerektiğinde en kıymetli varlıklarını, evlatlarını, eşlerini feda eden bu nedenle de hürmetlerin en büyüğüne layık olan annelerimizin anneler gününü kutluyor, sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.