Site Rengi

DOLAR 32,4666
EURO 34,7738
ALTIN 2.441,31
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Sanat Vosvoslarla buluştu

15.08.2019
A+
A-

Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği, kültür etkinliklerine bir yenisini ekledi. Irmak Sueri Cora tarafından beyaz perdeye aktarılan ve Türkiye'nin ilk Vosvos belgesel filmi olma özelliğini taşıyan "Hava Soğutmalı" belgeselinin Eskişehir gösterimi yapıldı.
Sinema Anadolu'da izleyici ile buluşan belgesele, Qvosya Vosvos Kulübü üyeleri de izleyici olarak katılarak desteklerini gösterdiler. Alışılmış belgesel filmlerinden farklı bir yapıya sahip olan film, Türkiye'nin dört bir yanındaki Vosvos sahiplerinin araçları ile yaşadıkları hatıraları konu alırken, vosvos sahiplerinin arasındaki dayanışmanın nasıl üst düzeylere taşındığının da altını çiziyor. Bir aracın kullanıcısı ile nasıl bütünleştiğinin anlatıldığı belgeselde, renkli anı ve hatıralar yer alıyor.
Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynep Hayriye Karbölen tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de bir ilk olan Vosvos belgeselini Eskişehir'de izleyici ile buluşturmanın önemine değinildi. Başkan Karbölen, "Vosvos kullanıcıları arasında ilişkileri arttırarak, kaynaşmalarını sağlamak amaçlı yapılan bu kültürel ve sanatsal etkinliği özellikle de ülkemizin en değerli üniversitelerinden olan Anadolu Üniversitesi'nin Sinema Anadolu'da gerçekleştirmek çok güzel bir duygu. Bu bağlamda bizleri yalnız bırakmayan tüm Vosdostlara, Anadolu Üniversitesi yönetim ve personeline, etkinlikten önceki araç ve konvoyunun güvenli bir şekilde alana gelmesini sağlayan emniyet mensuplarına ve tüm gönüllü destekçilerimize sonsuz teşekkür ederiz" dedi.
Gösterimden önce Eskisehir'in en eski Vosvos kullanıcısı olan Sezer Sülük ile Vosvos'ları halen ayakta tutmaya devam eden ve onlara hayat veren mekanik anlamda sürekli desteklerini eksik etmeyen Eşref Berberoğlu'na plaket takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.