Site Rengi

DOLAR 32,4821
EURO 34,8539
ALTIN 2.422,47
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 17°C

Sevil Özgür karikatür sergisi ile anıldI

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü görevini sürdürürken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, karikatür sanatçısı Sevil Özgür için Eskişehir Sanat Derneği tarafından “Aramızda” adlı karikatür sergisi düzenlendi.

 

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergiye Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Oyuncuları, karikatür sanatçıları ile Sevil Özgür’ün ailesi katıldı.

 

SEVİL ÖZGÜR’Ü UNUTTURMAYALIM”

11 karikatür sanatçısının Sevil Özgür’ü çizdiği sergide konuşan Kazım Kurt, “İyi anılmak önemli bir şey. Sevil arkadaşımız erken aramızdan ayrıldı. Onun anısını yaşatmak önemli görev. Eskişehir Sanat Derneği bu noktada önemli bir etkinlik düzenledi. Teşekkür ediyorum. Bu etkinliği daha farklı bir boyuta taşıyabiliriz. Bu etkinliği Odunpazarı Belediyesi’nin katkılarıyla her yıl düzenlenecek olan bir yarışma ya da karikatür etkinliği haline getirebiliriz. Sevil Özgür’ün ölüm yıl dönümünde daha büyük bir etkinlikle Sevil arkadaşımızı hatırlayalım, hatırlatalım. Sevil Özgür’ü unutturmayalım” dedi.

Etkinlikte konuşma yapan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner ise sanatçıya sahip çıkmanın sağlığında ona sahip çıkmak olmadığını söyledi. Tosuner, önemli olanın sanatçı öldükten sonra onu unutturmamak olduğunu kaydetti.

 

Anma programında Sanat Derneği tarafından 2018 Sevil Özgür ödülü Atilla Yakşi’ye verildi. Yakşi’ye ödülünü Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.