Site Rengi

DOLAR 32,4639
EURO 34,7103
ALTIN 2.436,27
BIST 9.879,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Sihirli Bahçe’de Mutsuz Olmak İmkansız

15.08.2019
A+
A-

Sosyal medya hesaplarından binlerce takipçisine çiçek bakımı ve beslenmesi yönünde çeşitli bilgiler sunan Şükran Karabulut, günden güne popüleritesini arttırıyor. Doğala ve doğal yaşama, stresten uzak bir hayata meraklanan insanların sesi olan   Karabulut, küçücük balkonunda binlerce çiçeğe ev sahipliği yapıyor.

Çiçek ekiminden, sulanmasına, büyütmesinden beslenmesine kadar pek çok bilginin yer aldığı sosyal medya sayfası son derece faydalı. Özellikle orkide bakımı hakkında önemli bilgiler veren Karabulut, çiçek bakımının öneminin canlıları ve hayatı sevmekten geçtiğini söylüyor.

"Orkidenin Çiçek Açması İçin 5 Tane Sağlıklı Yaprağı Olması Gerekiyor"

Orkidenin yerini sevmesi, sulama durumunun yeterliliği ve sıvı besininin verilmesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Karabulut, "Her akşam havalanmaları gerekiyor. Odanın havası hep aynı olursa çiçek verme dalı açmaz. 18-23 derece ısı orkideler için en uygun sıcaklık ölçüsüdür. Orkidenin çiçek açması için 5 tane sağlıklı yaprağı olması gerekiyor. Hava değişikliğini uyguayın ve sıvı besin verin. Hiçbir şekilde musluk suyu kullanmayın. İçme suyu vermelisiniz. Çeşme suyunda bulunan kireç oranı çiçeğinize zarar verecektir. Sabah saatlerinde sapından yapraklarına kadar su serpebilirsiniz. Yaprak aralarında kalan suyu kağıt havlu ile temizleyin. Kalırsa ortadan çürüme ve mantara yol açacaktır. Bunların hepsine rağmen hala çiçek açmıyor diyorsanız oda değişikliği yapın. Gün ışığını severler ama direk güneş ışınlarından uzak tutmalısınız. Karanlık bir dolaba 10 gün boyunca koyarak cezalandırabilirsiniz. Hiç acımayın. 10. gün çıkarın. Aydınlığı sevdikleri için karanlık yere geçtiğinde bir anda yaprak vermeye başlar." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.