Site Rengi

DOLAR 32,5668
EURO 34,9572
ALTIN 2.444,34
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Solucan Gübresi Üretimi Fizibilite Raporu hazırlanıyor

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Solucan Gübresi Üretim Tesisinde çalışmalarına devam ediyor.
Sektörde marka haline gelen Solucan Gübresi Üretim Tesisi, bu güne kadar yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Solucan Gübresi Üretim Tesisini ziyaret edemeyen vatandaşlar ise tesisi telefonla arayarak bilgi aldı.
Vatandaşların ve üreticilerin solucan gübresi üretimi ile bu kadar ilgili olmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten yetkililer, bugüne kadar Tekirdağ’dan Kars’a, Samsun’dan Kıbrıs’a pek çok ilden telefon ve ziyaretçi kabul ettiklerini söyledi. Özellikle sektöre yeni girmek isteyen vatandaşlara yol gösterici olmaya çalıştıklarını anlatan yetkililer, bu konuda özellikle internet ortamında bilgi kirliliği bulunduğunu kaydetti. Yetkililer, kendilerinin ise bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşları doğru bilgilendirmek için akademik olarak da çalışma içinde olduklarını dile getirdi.
Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri Zehra Cansu Şimşek ve İlke Özen’in lisans bitirme tezi için kendilerine başvuru yaptığını belirten yetkililer, öğrenciler ile beraber Türkiye’de daha önce yapılmamış olan Solucan Gübresi Üretimi Fizibilite Raporunu hazırlamaya başladıklarını vurguladı. Yetkililer, bu tezin tamamlanması ardından vatandaşlara bilimsel olarak sektördeki fayda ve maliyet bilgilerini akademik düzeyde paylaşabileceklerini söyledi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’ u makamında ziyaret eden Şimşek ve Özen, Başkan Kurt’a çalışmaları hakkında bilgi verdi. Halk için yapılan bilimsel çalışmaların önemine dikkat çeken Başkan Kurt, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.