Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Tarihi taşlar açık hava müzesine dönüşüyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'in Han ilçesinde çıkarılan tarihi taşlar ile açık hava müzesi oluşturuluyor. 
Tarihi eser bakımından oldukça zengin olan Han ilçesinde, çıkarılan taşlar Han Belediyesi tarafından korunuyor. Açık alanda herkesin ziyaret edebileceği şekilde konumlandırılan taşlara, hemen hemen her gün bir yenisi ekleniyor. Turistlerin de özellikle ilgi duyduğu taşlar, Frig döneminin izlerini saklıyor. 
Taşların zarar görmemesi açısından bir noktada toplandığını söyleyen Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, açık hava müzesi oluşturmak istediklerini dile getirdi. Açık hava müzesi konusunda gelebilecek bir desteğin önemli olduğunu ifade eden Başkan Şanlı, "Taşların tamamen Han'da çıkarıldığını kaydeden Başkan Şanlı, "Değişik noktalarda çıkarılan taşları bir yerde toplamaya çalışıyoruz. Burada koruma altına alıyoruz. Açık hava müzesine doğru da gidiyor. Aslında buraya Kültür Bakanlığı ya da bazı yatırımcılar gelse, açık hava müzesi konusunda destek olsalar çok güzel olur. Ama belediye imkanları ile yapabildiğimiz kadar yapıyoruz" dedi.

Haber: Yaşar Arda

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.