Site Rengi

DOLAR 32,5193
EURO 34,8902
ALTIN 2.441,68
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

TKDK Hisarcık’ta girişimcileri bilgilendirdi

15.08.2019
A+
A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü Hisarcık ilçesinde IPARD II programı 3. Başvuru çağrı dönemiyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Hisarcık Meslek Yüksekokulu Amfisinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü İletişim Uzmanı Yasir Eriş, kurum olarak Kütahya’da 2012 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirterek.”Bugüne kadar IPARD 1 programı kapsamında Kütahya’da 495 projeye hibe desteği verdik. Yapılan yatırım tutarı yaklaşık 120 Milyon TL oldu. Bizim verdiğimiz hibe destekleri ise 65 Milyon TL” dedi.
Toplantıda yapılan sunumda, IPARD 2 programı üçüncü başvuru çağrı ilanı kapsamında kabul edilecek başvuruların süt hayvancılığı, et hayvancılığı, kanatlı et yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, mantar, sera, arıcılık, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilebilir enerji alanında faaliyet gösterecek yatırımcılara yüzde 40’tan yüzde 70’e varan hibe fırsatı sunacağını belirtildi.
Daha sonra söz alan Kaymakam Tuncay Karataş,”Biz artık devlet olarak vatandaşların “köyde iş yok, iş olmadığı için, bizler şehre gidip yeni bir hayat kurmak zorundayız ” demelerini istemiyoruz. Köyde de bir şeyler yapmanızı istiyoruz. Gerçekten bu kırsal kalkınma destekleri hayati öneme sahip. Yani devlet elini taşın altına koyuyor, sizlere yüzde 40-50 hibe vererek,”bir şeyler yapın” diyor. Sadece sizden tek istediğimiz şey, biraz cesaret, biraz da “ne yapabiliriz, nasıl girişimci olabiliriz” diye kafa yormanız. Türkiye’de gerçekten girişimci insanlar ihtiyacımız var” diye konuştu.(MA-EFE)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.